Demre’de Kan Bağışı Kampanyası

Demre’de Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı Antalya Kan Bağış Merkezi, Demre ilçesinde kan bağış kampanyası düzenlendi.

Antalya’nın Demre ilçesinde Türk Kızılayı Antalya Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen kan bağı kampanyasında halkın ilgisi büyük oldu. Kızılay kan aracı ile dört kişilik sağlık ekibi tarafından düzenlenen kampanyada 30 ünite kan toplandı. Nüfusa göre yapılan kan bağışından oldukça memnun olan ekip başkanı Dr. Adem Sönmez, “küçük bir ilçeye göre bu miktarlarda bir bağış memnuniyet verici” dedi.

Akdeniz Anemisi(Talasemi) hastalığı en çok görülen ilin Antalya olması sebebiyle kan stoklarının önemli olduğunu belirten Dr. Sönmez, “Talasemi hastasının en yoğun yaşadığı il Antalya’dır. Ömür boyu ayda en az bir kez kana ihtiyaç duyan bu hastaların kan ihtiyacını karşılamak için Kızılay’a vatandaşlarımızın destek olması gerekmektedir. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi organ nakillerinde gösterdiği başarıyla birlikte organ nakil merkezi haline gelmiştir. Her organ nakli ise en az 50 ile 100 ünite kan demektir. Trafik kazaları, kanser hastaları ve benzeri diğer ihtiyaçları da dikkate alırsanız kan stoklarımızın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır.”

18-65 YAŞ ARASI YILDA 3 KEZ KAN VERMELİ.
Kan bağışının hiçbir sağlık sorunu yaşatmadığını ifade eden Dr. Adem Sönmez, sağlıklı 18 ile 65 yaş arası vatandaşların yılda en az 3 kez kan vermesi ile kolesterol, yüksek tansiyon, trigliserid gibi rahatsızlıkları da en aza indirebileceğini kaydetti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile