Dene Yap Proje Senligiyle Genç Yetenekler Is Basinda

Dene Yap Proje Senligiyle Genç Yetenekler Is Basinda

Elazig Sehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Dene Yap Atölyesinde 36 aylik egitim sürecinde, 14 hafta sonucunda gerçeklestirilen Nesnelerin Interneti ve Elektronik Programla Proje senliginde, genç yetenekler hünerlerini sergiledi.

Egitim gördükleri süreç içerisinde pratige döktükleri projeleriyle heyecanlarina ortak olan AK Parti milletvekilleri Sermin Balik, Zülfü Demirbag, AK Parti Il Baskani Serafettin Yildirim, kamu kurumlari ve velilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

42 takim 120 yarismacinin hünerlerini sergiledigi senlikte, dene yap mentörleri tarafindan yapilan degerlendirmelerle senlik sona erdi.

Proje senligine dair açiklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren, “Malumunuz bugün Gençlik Merkezi güzel bir organizasyon yapiliyor. Dene Yap Atölyemizde yetismis çocuklarimiz, hünerlerini sergiliyorlar. Bu çocuklarimizin hem bilissel hem de sosyal yönlerine katki sunmak amaciyla birçok faaliyetimizi gerçeklestiriyoruz. 36 aylik egitim sürecinde bu gençlerimiz, sinavlarla buraya geldiler. Yine egitim veren hocalarimiz T3 Vakfi ve TÜBITAK’in ortaklasa yaptigi hem sözlü hem de Uygulamali sinavla kabul edildiler. Dene yap aslinda gelecegin yeteneklerini yetistiren bir program, ortaokul ve lise düzeyinde olan gençlerimiz arasinda Türkiye derecesi yapan gençler var. Süreç robotik kodlamadan, 3 boyutlu tasarima, elektronik programlamadan, nesnelerin Internetine birçok alanda egitim görüyorlar. Tüm ögrenciler bizim için kiymetli” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile