Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Çocuklari Gelecege Hazirliyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Çocuklari Gelecege Hazirliyor

Türkiye genelinde birçok gencin yeteneklerini kesfetmesini saglayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için Aydin’da basvurular basladi.



On binlerce ögrenciye robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye, tasarim ve üretimden yapay zekaya 11 farkli alanda egitim veren Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde baslarken, son basvuru tarihi 25 Subat 2024 olarak açiklandi. Gelecegin mühendislerini, teknoloji girisimcilerini ve teknoloji liderlerini yetistirmek amaciyla egitim vermek üzere kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 2023 yili itibariyle ülke genelinde 15 bin 910 ögrenciye egitim vermeye devam ederken, bugüne kadar 2 bin 700 ögrenciyi mezun etti. Ögrenci ve egitmen seçimlerinden, egitim içeriklerine, atölyelerde kullanilan malzemelerden, atölye konseptine kadar tüm Türkiye’de ayni imkanlari çocuklarla bulusturan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, çalismalarini egitimde firsat esitligi anlayisiyla sürdürürken, atölyelerde ögrenci seçme süreci üç asamadan olusuyor. Basvuru yapan adaylar, öncelikle “E-Sinava” katiliyor. E-Sinavi basariyla geçen adaylar ikinci adim olan “Çevrimiçi Egitim ve Görev Tamamlama” asamasina, ardindan bu asamada da basarili olan adaylar “Uygulama Sinavina” davet ediliyor. Tüm asamalari basariyla tamamlayan ögrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde egitim almaya hak kazaniyor.

E-Sinav sorularinda adaylarin, muhakeme, verileri okuyabilme ve yorumlama, problemi tespit edebilme, kritik düsünebilme, arastirma yapabilme ve degisken belirleme becerileri ölçülüyor. Bilginin degil becerinin ölçüldügü sorulari içeren E-Sinavda adaylara Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularindan olusan toplam 40 soru soruluyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde egitim görmek isteyen adaylar özgün fikirlerini ortaya çikaran, ayni zamanda teknik bilgilerini de kullanabilecekleri proje temelli asamalardan geçiyor. Ögrencilerin, kendini ifade edebilme, özgün düsünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma gibi çesitli becerileri dikkate alinarak degerlendirmeleri yapiliyor. Deneyap Teknoloji Atölyelerine 2023-2024 egitim ögretim yilinda 4. sinif, 5. sinif, 8. sinif, lise hazirlik sinifi ve 9. sinifta okuyan ögrencilerden e-sinav için basvuru alinacak. Ögrenci Seçme Sinavi için basvurular ise deneyap internet adresinden yapilabilecek. Adaylar basvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi üzerinden takip edebilecek.

Egitimler iki asamadan olusuyor

Türkiye’nin teknoloji gelistiren bir topluma dönüsmesini amaçlayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farkli düzeyde egitimler veriliyor. Egitim süreci, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takimlar dönemi olmak üzere 2 asamadan olusuyor. Atölyelerde Tasarim ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin Interneti, Ileri Robotik, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Enerji Teknolojileri, Havacilik ve Uzay Teknolojileri yüz yüze, Yazilim Teknolojileri, Siber Güvenlik, Yapay Zeka ve Mobil Uygulama dersleri ise çevrimiçi egitim olarak veriliyor. Ögrenciler, teknoloji egitiminde atölyede kullandiklari egitim içerikleri ile iliskili malzeme ve ekipmanlarla erken yasta tanisiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile