Deneyap Teknoloji Atölyeleri Gençleri Bekliyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Gençleri Bekliyor

Milli Teknoloji Hamlesinin dip dalgasini olusturmaya aday gençler için olusturulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri basvurulari Erzurum’da 7 Subat’ta basladi.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin yetenekli çocuklarini gelecege hazirliyor. Edirne’den Kars’a yurdun 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce ögrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarim ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farkli egitim veriliyor. Milli Teknoloji Hamlesinin dip dalgasini olusturmaya aday gençler için basvurular Erzurum’da 7 Subat’ta basladi.

Yeni ögrencilerini bekleyen Deneyap Teknoloji Atölyeleri için son basvuru tarihi ise 25 Subat 2024.

Ülkemizin kalkinmasi için Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü olusturacak, teknoloji üretme ve gelistirme konusunda merakli bireyler yetistiren Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ögrenci seçme süreci üç asamadan olusuyor. Basvuru yapan adaylar, öncelikle “E-Sinava” katiliyor. E-Sinavi basariyla geçen belli sayida aday ikinci adim olan “Çevrim içi Egitim ve Görev Tamamlama” asamasina, ardindan bu asamada da basarili olan adaylar “Uygulama Sinavina” davet ediliyor. Tüm asamalari basariyla tamamlayan ögrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde egitim almaya hak kazaniyor..

36 ay ücretsiz teknoloji egitimleri

11 farkli program basliginda 36 ay süren bu egitimler ögrencilere tamamen ücretsiz olarak sunulurken, ögrencilerin Deneyap Teknoloji Atölyelerine katilabilmesi için asamalari basariyla tamamlamalari gerekiyor. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde egitim alan ögrenciler teknoloji alaninda almis olduklari egitimleri, bilgi ve tecrübeleri kullanarak her egitim sonunda proje senliklerine katiliyor. Bu senliklerde ögrenciler özgüven kazanarak takimlarini kurup mentorleri esliginde ulusal ve uluslararasi olmak üzere TEKNOFEST gibi yarismalara hazirlaniyor. Egitimlere paralel olarak Deneyap ögrencilerinin sosyal gelisimlerine katki sunmak amaciyla teknik ve bilimsel geziler, piknik ve kamp programlari da gerçeklestiriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile