Deneyap Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sinavi Beyoglu'nda Yapildi

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sinavi Beyoglu'nda Yapildi

Istanbul’da 4. faz kapsaminda açilmis olan Çemberlitas Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyesine ögrenci seçme seçimi için uygulama sinavi yapildi. Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) Yönetim Kurulu Baskani Haluk Bayraktar, "Bugün 42 farkli ilimizde 23 bin ögrencimiz bu sinavlara girdi. Bu 23 bin ögrencimizden 8 bin 300’ü bu uygulamali sinavdan sonra seçilerek 3 yil boyunca özel egitime tabi tutulacak” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, TÜBITAK ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi isbirligi ile baslatilan Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri için Istanbul’da e-sinavi geçen ögrencilere yönelik uygulama sinavi gerçeklestirildi.

Istanbul’da 4. faz kapsaminda açilan Çemberlitas Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyesine ögrenci kabulü için uygulanan iki asamali seçme sürecinin ilk sinavi, e-sinav olarak yapilmisti. E-sinavi geçen ve uygulama sinavina katilma hakki kazanan 2 bin 856 aday Beyoglu Hasköy’de uygulama sinavina katildi.

Sinavdan önce T3 Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Haluk Bayraktar ve Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ögrencilerle tek tek ilgilenip hatira fotografi çektirdi. Sinavin bu yilki temasi “Çevre Dostu Yük Gemisi” olarak belirlendi. Gelecegin teknoloji yildizlarinin yetistirilecegi proje için ter döken ögrenciler sinavda, 120 dakika boyunca teknoloji uygulamalari yapti.

“23 bin ögrencimizde 8 bin 300 bu uygulamali sinavdan sonra seçilerek 3 yil boyunca özel egitime tabi tutulacak.”

T3 Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Haluk Bayraktar, “Deneyap teknoloji atölyeleri burada gelecegin teknoloji yildizlari yetisiyor. Türkiye Teknoloji Vakfi olarak 2017 yilindan bu yana uyguladigimiz bir egitim programi ve her yil katlanarak büyüyen bir program. Bu sene Türkiye çapinda 410 bin ögrencimiz Deneyap Teknoloji Atölyelerin basvurdu. Bizim hedefimiz 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyeleri açmakti. Tüm illerimiz yarmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ile bir protokol yaparak herkes bunu paydasi oldu. Bugün 42 farkli ilimizde 23 bin ögrencimiz bu sinavlara girdi. Bu 23 bin ögrencimizden 8 bin 300’ü bu uygulamali sinavdan sonra seçilerek 3 yil boyunca özel egitime tabi tutulacak. Bu egitim kapsaminda yazilim, kodlama gibi gelecegin teknoloji alanlarinda önemli egitimler yapilacak. Bu egitimlerle birlikte ögrenciler takimlar kuracak. Kurduklari takimlarla Ulusal ve Uluslararasi yarismalara katilacaklar. Böylelikle gelecegin bilim insanlarini yetistirmeyi amaçlayan çok güzel program” dedi.



“Beyoglu’nda 700 bu sinavlarda ter döküyorlar”

Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, "Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi Türkiye’de IHA’lar, SIHA’larla gündeme geldiler. Deneyap robotik, yazilim, kodlama, gibi alanlarda çocuklarimiz becerilerini hünerlerini bütün gayretlerini ortaya koyuyorlar. Beyoglu’nda atölyelerimizde yetisiyor. Türkiye’nin dört bir yaninda T3 Vakfi himayesinde 410 bin gencimiz deneyap sinavlarina hazirlandi. Istanbul’da 3 bin 500 Beyoglu’nda 700 bu sinavlarda ter döküyorlar. Jüriye yaptiklari eserleri sunuyorlar. Jüri yaptiklari degerlendirme basarili olan çocuklara okullarda bu egitimlerden geçecekler” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile