DENIB Baskani Memisoglu ISO-500 Listesinde Giren Firmalari Tebrik Etti

DENIB Baskani Memisoglu ISO-500 Listesinde Giren Firmalari Tebrik Etti

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) Baskani Hüseyin Memisoglu yaptigi açiklamada ISO-500 listesinde yer alan Denizlili 14 firmayi tebrik etti ve basarilarinin devamini diledi.

Denizli Ihracatçilar Birligi Baskani Hüseyin Memisoglu yaptigi açiklama; “ ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu Arastirmasi-2023’ listesinde Denizli’den 14 firma yer aliyor. Geçen sene ayni listede 12 firmamiz yer aliyordu. Bu sene, firma sayimizin artmasi öncelikle hepimizi motive edici bir unsur olarak karsimiza çikiyor” dedi.

2023 yili boyunca ülke sanayisinin, basta talep zayifligi ve jeopolitik gerilimler olmak üzere çesitli zorluklarla basa çikmak zorunda kaldigini belirten DENIB Baskani Memisoglu, yine artan maliyetler ve enflasyonla mücadelenin ülke ekonomisinin temel gündemini olusturdugunu vurguladi. Tüm bu durumlara ragmen, Türkiye ihracati 2023 yilinda yüzde 0,6 oraninda artisla 255,8 milyar dolara ulastigini ifade eden DENIB Baskani Memisoglu; Denizli’den ise 2023 yilinda 4,2 milyar dolar degerinde ihracat yapildigini belirtti.

DENIB Baskani Memisoglu yaptigi açiklamanin devaminda; “Geçtigimiz sene 26 farkli sektörde, 185 ülkeye, 3 binin üzerinde ürün grubunda ihracat yaptik. Denizli sanayisinin geçmisine, deneyimine, ilimiz insaninin çaliskanligina ve tüccarlik yetenegine çok güveniyoruz. Öte yandan sektörel çesitliligimiz sayesinde zor zamanlarda krizi firsata çevirebiliyoruz. Geçen yil 12 firmanin yer aldigi listede, bu sene 14 firmayla temsil edilmemiz, sayimizin artmasi oldukça önemli. Listede yer alan, Denizli ve ülkemiz ekonomisine katki sunan tüm firmalarimizi tebrik ediyor, önümüzdeki yillarda daha fazla firmayla temsil edilecegimiz temennisiyle sanayimizin ve ihracatimizin tüm oyuncularina basarilar diliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile