DENIB 'Denizli E-Ihracat Zirvesine' Ev Sahipligi Yapti

DENIB 'Denizli E-Ihracat Zirvesine' Ev Sahipligi Yapti

Ticaret Bakanligi koordinasyonunda, Türkiye Ihracatçilar Meclisi E-Ihracat Sekretaryasi is birliginde ve Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) organizasyonunda halihazirda e-ihracat gerçeklestiren veya e-ihracat yapma potansiyeli olan firmalara yönelik olarak “Denizli E-Zirvesi” gerçeklestirildi.



2022 yilinin Kasim ayinda Ticaret Bakanligi koordinasyonuyla ‘Yeni Nesil Ihracat Destekleri ve Prefinansman Modelinin tanitimi Denizli’de gerçeklestirilmisti. Yine geçtigimiz yil kasim ayinda “E-Ihracat Egitim Programi Denizli’de gerçeklestirildi.

Bu defa Ticaret Bakanligi koordinasyonunda, Türkiye Ihracatçilar Meclisi E-Ihracat Sekretaryasi is birliginde ve Birligimiz organizasyonunda Denizli E-Ihracat Zirvesi düzenlendi.

Böylelikle DENIB son 1,5 yilda e-ihracat ve desteklerine yönelik 3 farkli program düzenlemis oldu.

150’nin üzerinde katilimciyla gerçeklesen zirvenin açilis konusmasini yapan DENIB Baskan Yardimcisi Ibrahim Uzunoglu, sunlari söyledi:

“E-ticarete yönelik olarak düzenledigimiz etkinliklere firmalarimizin ilgisi oldukça yüksek. Katilimin bu derece yüksek olacagini program duyurusuna çikmadan önce tahmin etmistik. Çünkü günümüz dünyasi tüm firmalarin yeni stratejiler olusturma ve dijital dönüsümün içinde bas aktör olarak yer almasini gerektiriyor. 2019 yilinda 136 milyar TL olan e-ticaret hacmi, 2022 yilinda 800,7 milyar TL’ye, 2023 yilinin ilk 6 ayinda ise 652,7 milyar TL’ye ulasmis durumda. Tüketici aliskanliklarinin net bir sekilde degistigini görüyoruz. Herhangi bir e-ticaret platformundan alisveris yapmayan kisi hemen hemen kalmamistir. Bu nedenle, geleneksel yöntemlerle gerçeklestirdigimiz ihracattaki hedef kitlemiz artik dijitalde, yani mobil alisveriste. Günlük ortalama telefonda geçirilen süreyi de hesaba kattigimizda, isletmelerin dijitallesme süreçlerine uyum süreçlerinin ivedilesmesi gerektigini gözlemliyoruz. 2022 yilinda yürürlüge giren 5986 sayili Karar kapsaminda e-ihracata yönelik uygulanan devlet desteklerinin 2023 yili için açiklanan 6 aylik e-ticaret hacmine simdiden yansidigini görüyoruz. E-ihracat desteklerinin firmalarimizca daha etkin bir sekilde kullanilmasiyla rakamlara olumlu sekilde yansiyacagina inaniyorum. Bu kapsamda, basta Bakanligimiz olmak üzere bugün bizimle bir arada olan çok kiymetli katilimcilarimiza, tüm konusmaci ve konuklarimiza tesekkürlerimizi sunuyorum.”

Programin ilk bölümünde E-Ihracat Devlet Destekleri, E-Ticaretin Gelecegi ve Trendler konulu sunumu paylasan Ihracat Genel Müdürlügü, E-Ihracat, Dijital Pazarlama, Davranissal Kamu Politikalari ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Baskani Hasan Önal, e-ticaretin tüm firmalar için kaçinilmaz oldugunu belirterek “Tüm dünyada çok hizli bir sekilde dijital degisim ve dönüsüm gerçeklesiyor. Ülkemizin de dijital dönüsümün içinde etkin bir sekilde yer almasi için elimizden geleni yapiyoruz. Daha fazla firmamizin e-ihracat desteklerinden yararlanmasini temenni ediyoruz. Nihai tüketicilere ürünlerimizi ve markamizi tanitmanin yolu sosyal medya platformlarindan geçiyor. Geleneksel ticaret tüm dünyada dijitale tasiniyor” dedi.



Daire Baskani Hasan Önal’in sunumunun ardindan sirasiyla; Sefa Merve’nin CEO’su Mehmet Metin Okur, Dijital Dönüsüm Uzmani Levent Elmas, Rubibrands Kurucu Ortagi Berkay Tulay, Tuger Medya Kurucusu Tuger Akkaya, BR Medya CEO’su Ali Akkus, Webolizma CEO’su Özlem Saraç, E-Ihracat Danismani Mert Tanciger, Yeditepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto, Is Bankasi Yapay Zeka Fabrikasi Koordinatörü Kadir Bulut, Projesoft CEO’su Yüksel Eminoglu, Fimarka CEO’su Mustafa Erol Çakan sunum yapti.

Ilginin yogun oldugu programda, katilimcilar e-ihracatla ilgili bütün sorularini alaninda konusmacilara yöneltme firsati buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile