DENIB'in Genç Bulusçulari Ödülleriyle Bulustu

DENIB'in Genç Bulusçulari Ödülleriyle Bulustu

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) organizatörlügünde, Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle Denizli Valiliginin himayelerinde düzenlenen "Genç Mucitler Araniyor Inovatif Fikirler Yarismasi"nin 6.’si gerçeklesti.

Özgün tasarimli inovatif projelere zemin hazirlamak, ögrencileri bu yönde tesvik etmek, ayrica yenilikçi fikirleri öne çikarmak ve desteklemek amaciyla il genelindeki ilkokul-ortaokul ve liselerde ögrenim gören ögrenciler arasinda düzenlenen Genç Mucitler Araniyor Inovatif Fikirler Yarismasi’nin finali büyük bir heyecanla gerçeklesti. Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen etkinlikte ögrenciler öncesinde buluslarini sergiledi. Sergilemenin ardindan düzenlenen törene Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Hidir Ayçiçek katildi.

DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu final gecesinin açilis konusmasinda, “Bu yarismada çocuklarimizin daha da büyüdügünü görüyorum. Daha önceden gördügümüz projeler daha da yerine oturmus. Çocuklarimizda bunlari ifade etmekte her geçen gün daha da basarili oluyorlar. Bu sene yaklasik bin proje teklifi geldi. Böylece tek seferde ihracati ve ihracatçiyi çocuklarimiza anlatmaya çalistik. Çocuklarimizin projelerinde hepimizin gördügü üzere aralarinda farkli fikirler var. Yeni bir jenerasyon, oyunlar veya yapay zekayla bu eylemi gerçeklestiriyorlar” dedi.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu ise, “Bir ihracat olusturmak istiyorsak, toplumumuza katma deger olusturmak istiyorsak ve bu katma degerlerle müreffeh, huzurlu ve mutluluk dolu, gelecekte baskalarina bilim ihracat eden bir ülke olmak istiyorsak bu etkinlik bu açidan çok önemli oluyor” ifadelerini kullandi.

Ödüller sahiplerini buldu

Inovatif Fikirler Yarismasi Ilkokul Kategorisi’nde Eylül Tepekule birinci, Egemen Kocagöz ikinci, Doga Arpaç üçüncü, Lütfiye Evren Kulaç dördüncü olurken, DENIB özel ödülü ise Berin Yagmur Yilmaz’a verildi.

Inovatif Fikirler Yarismasi Ortaokul Kategorisi’nde Elif Öykü Asiltürk birinci, Huriye Beyza Ögünç-Zehra Begüm Batmaz ikinci, Erol Çetin üçüncü olurken, DENIB özel ödülü Batuhan Batmazoglu ve Hasan Utku Bosun kazandi.

Inovatif Fikirler Yarismasi Lise Kategorisi’nde Kasim Uskutoglu birinci, Defne Naz Engin, Sude Arapoglu ve Mustafa Aytekin Yildirim ikinci, Alperen Çakar üçüncü olurken, Ayperi Alparslan, Ecrin Nur Demirtas, Murat Saranli, Evrim Naz Nalbantoglu ve Yagiz Göksin DENIB Özel Ödülü’ne layik görüldü.

Dijital Oyun Içerik Gelistirme Ortaokul Kategorisi’nde Melek Naz Yumrukaya birinci, Mert Ali Ongun ikinci olurken, Emir Erçelik üçüncü oldu.

Dijital Oyun Içerik Gelistirme Lise Kategorisi’nde ise Hüseyin Konak birinci, Metin Tokuç ikinci, Yasar Yigit Ekren ise üçüncü oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile