DENIB Üyesi 109 Firma Hometex 2024 Fuarinda Ürünlerini Sergiliyor

DENIB Üyesi 109 Firma Hometex 2024 Fuarinda Ürünlerini Sergiliyor

Istanbul Fuar Merkezinde baslayan Hometex 2024 Fuari’nda Denizli’den 103, Usak’tan 6 olmak üzere Denizli Ihracatçilar Birligi üyesi toplam 109 firma katilimci olarak yer aliyor.



Denizli Ihracatçilar Birligi’nin (DENIB) info stant ile katilim sagladigi ve 5 gün boyunca devam edecek fuarin açilis töreninde degerlendirmelerde bulunan DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu sunlari söyledi:

“Ev tekstili sektöründe dünyanin önde gelen firmalarini agirlayan ve bu sene 28’incisi düzenlenen Hometex 2024 Fuari’nda bir kez daha yerimizi alarak sektörümüzü temsil ediyoruz. Tekstil-konfeksiyon Denizli’de istihdama sagladigi katkiyla, ilimizin toplam ihracatindan aldigi yüzde 30’un üzerinde payla ve gelismis alt yapisiyla her daim lokomotif sektör olarak hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine katki sunmaya devam ediyor. Fuar katilimcisi firmalar, sürdürülebilir üretim anlayisiyla gerçeklestirdikleri ev tekstili ürünlerini ve kaliteyle olusturduklari farki çesitli ülkelerden gelen alicilarin begenisine sunmaya basladi”

Denizli havlu, bornoz ve nevresim ihracatinda Türkiye’de ilk sirada

Ihracat rakamlariyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Baskan Hüseyin Memisoglu:

“2023 yilinda Denizli’nin tekstil-konfeksiyon ihracati 1,4 milyar dolar olarak gerçeklesti. Tabii ki Denizli için ev tekstili ayri bir noktada konumlaniyor. Özellikle alt grup bazinda inceledigimizde, havlu, bornoz ve nevresim ihracatinda ilimiz Türkiye’de zirvede yer aliyor. Ülke genelinde toplam havlu ihracatinin yüzde 75’i, toplam bornoz ihracatinin yüzde 66’si ve toplam nevresim ihracatinin yüzde 55’i Denizli’den yapiliyor. Bu ürün gruplarinda ihracatin oldukça katma degerli gerçeklestigini rahatlikla ifade edebiliriz. Denizli genelinde ihracat birim fiyati 2,1 dolar seviyelerindeyken, havlu, bornoz ve nevresimde ihracat birim fiyatinin 10,48 dolar oldugunu görüyoruz. Bu veriler, Denizli’nin ev tekstili sektöründeki gücünün, köklü geçmisinin ve ihracat potansiyelinin önemli bir göstergesi olarak karsimiza çikiyor” diye konustu.



DENIB iletisim ve tanitim faaliyetlerine devam ediyor

Uluslararasi alicilarla yüz yüze temasin önemini vurgulayan DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, “Çesitli sektörlerde faaliyet gösteren üye firmalarimizin tüm dünyada bilinirliklerini artirmak adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu vesileyle, Hometex 2024 fuarinin tüm katilimcilar için bereketli ve verimli geçmesini diliyorum. DENIB’de görevli çalisma arkadaslarimiz her türlü destek için fuar süresince sahada hazir olacaklar. Son olarak, üye firmalarimizin toplanti organizasyonlari için DENIB standini kullanabileceklerini bir kez daha hatirlatmak isterim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile