Denib Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert Açıklaması

Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, yeni açıklanan teşvik paketiyle birlikte yatırımların artacağını, yakın zamanda Türkiye'de cari açığın yok olacağını söyledi.

Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıklanan teşvik paketinin Türkiye'de bugüne kadar açıklanan teşvik paketleri içerisinde en kapsamlısı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasına açıklanan paketin katkı sağlayacağını belirten Kocasert, ''Türkiye'nin 2023'te dünya şampiyonlar liginde olmasını bu teşvik paketi sağlayacaktır'' dedi.

Türkiye'nin son 12 aylık ihracatının 138,5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Kocasert, ''Bu teşvik yasasıyla birlikte yatırımlar artacak, ara mal ihtiyacımızı başka ülkelere ihtiyaç duymadan içimizden karşılayarak yakın zamanda Türkiye'nin cari açığı yok olacaktır'' diye konuştu.

-DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci-

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ise paketin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin daha çok gelişmesine yönelik maddeler bulundurması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Keçeci, şunları söyledi:

''Açıklanan teşvik paketi cari açığın kapanması ve Türkiye'deki yatırımların artmasına dönük tedbirleri içeriyor. Pakette yer alan KDV istisnası ve gümrük muafiyeti paketin getirdiği kolaylıklar ilk göze çarpan maddeler. Bölgesel teşvikler, büyük ölçekli, stratejik yatırımlar öne çıkarılmaya çalışılıyor. Bölgeler itibarıyla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri daha çok destekleniyor. Çalıştırılacak işçinin sigorta primi ve stopajı dahi yatırımcıya ödetilmiyor. Sağlık, turizm, ulaşım hiç olmadığı kadar destek alır konuma geliyor. Nerede olursa olsun turizmcilerin 5. bölge kapsamında desteklenmesi turizm sektörünün önemini ortaya koyuyor. Denizli'nin 2. bölgede kalması üzücü. Ancak OSB'lere yapılacak teşvikten yaralanacak olmamız büyük bir şans. Bir diğer şansımız jeotermal enerjiyle ilgili olarak sağlık turizminin Denizli'de daha çok gelişecek olması.''

-DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal-

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal da proje bazında yapılacak özellikle Ar-Ge ve tasarım desteklerini olumlu karşıladıklarını belirtti.

Dal, ''Açıklanan paket, Türkiye'nin dünya klasmanında 1. lige çıkmasına yardımcı olacaktır. Tek korkumuz uygulamadaki katı bürokratik yaklaşımlardır. Ar-Ge ve tasarım yapan bir firma farklı kategoride değerlendirilmeli. Bundan sonra bizim yolumuz tasarım ve Ar-Ge olmalı'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile