Deniz Dibinde Bayram Temizliği

ANTALYA - Antalya'daki Kaleiçi Yat Limanı'da, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan temizlikte, su altından tavadan ayakkabıya, banktan ızgaraya kadar çok sayıda atık çıkarıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kaleiçi Yat Limanı'nda yapılan deniz temizliğine Antalya Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesinden 8 dalgıç katıldı.

Yaklaşık 45 dakika süren dalışta su altından CD, boru, konserve kutusu, ızgara, bira şişesi, plastik şişe, tava, bank, teker ve ayakkabı gibi çok sayıda atık çıkarıldı.

Deniz temizliğinin organizasyonunu üstlenen Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizlerin hem karadan hem de denizden kirletildiğine işaret etti. Kendiroğlu, "Bu denizler hepimizindir. İnsanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Çevreye daha duyarlı olmalıyız" dedi.

Antalya Liman Başkanı Murat Müftüoğlu ise çeşitli zamanlarda limanda deniz temizliği yapıldığının ifade ederek, "Kaleiçi Yat Limanı'na hergün yüzlerce turist geliyor. Bu yüzden limanın temiz olması gerekiyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile