Deniz Feneri'nden Gazze'ye Yardım

Deniz Feneri Derneği, İsrail saldırılarına maruz kalan binlerce Gazzeli'ye ekmek, su, üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesinin yanı sıra bir ay içinde bir milyon ekmek ulaştırmayı hedefliyor.

Dernekten konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Cebaliye, Refah, Han Yunus, Beyt Hanun, Şücaiyye ve Beyt Lahya bölgelerinde, ailelere her gün 30 ekmek verilmeye başlandı. Buralarda bulunan 500 aileye de üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi veriliyor.
Ayrıca Cebaliye, Han Yunus, Beyt Lahya, Beyt Hanun, Şucaiyye, Refah ve Şatti başta olmak üzere 7 bölgede de su dağıtımı yapıldı. Yardımlar kapsamında, bin 200 ailenin evine biner litre su ulaştırıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, derneğin, İsrail'in Gazze'ye karşı kara harekatına girişmesiyle şiddetlenen saldırılar karşısında ilk günden beri Filistinlilerin yanında olduğunu belirterek, şu günlerde yıllardır abluka altında olan Filistin halkına ekmek yardımı yaptığını, bu yardımı bir ay boyunca kesintisiz sürdüreceğini, her gün 6 bölgede bin aileye toplam 30 bin ekmek dağıtıldığını, bir ayda 1 milyon ekmek dağıtmış olacaklarını kaydetti.

Cengiz, Gazze'de 10 gün boyunca bin 200 aileye içme suyu ulaştırdığını, her gün bin 200 ailenin evine 300 bin litre su götürüldüğünü, günlük maliyeti 3 bin 600 dolar olan 300 bin litre su dağıtımının 10 gün boyunca devam ettiğini, yapılan su dağıtımlarıyla bin 200 aileden yaklaşık 8 bin 500 kişinin su ihtiyacının karşılandığını aktardı.
Mehmet Cengiz, "Cebaliye, Han Yunus, Beyt Lahya, Beyt Hanun, Şucaiyye, Rahaf, Şatti'de yapılan su dağıtımları önümüzdeki günlerde de tekrarlanacak. Derneğimiz son 1 ay içerisinde Refah, Han Yunus, Gazze ve Cemaliye'de bin 800 aileye gıda yardımı ulaştırdı. 600 şehit aileye ise nakit yardımı yaptı. Duamız; İsrail saldırılarının bir an önce sona ermesi ve Filistin halkının en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile