Denizcilik Müsteşarlığı, merhum gazeteciler adına dikilen ağaçları kesti

Denizcilik Müsteşarlığı, 'Gemi Trafik Hizmetleri Merkez Binası ve Trafik Gözetleme İstasyonu'nun inşa edilmesi amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü'nden kir

Denizcilik Müsteşarlığı, 'Gemi Trafik Hizmetleri Merkez Binası ve Trafik Gözetleme İstasyonu'nun inşa edilmesi amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiraladığı, gazeteciler adına oluşturulan ormandaki okaliptüs ve çam ağaçlarını kesti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayatlarını kaybeden gazetecilerin anısına 14 yıl önce dikilen ağaçların sessiz sedasız kesilmesine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel tepki gösterdi. Olayı 'Ağaç Katliamı' olarak niteleyen ve sert bir dille eleştiren Başkan Sertel, 'Dozerlerin ve işçilerin Bayraklı 75. Yıl Mahallesi'nde bulunan İzmir Atatürk Ormanı'na girmesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin vefat eden üyelerinin adlarının da yaşatılması amacıyla ağaçlandırılan İGC 50'nci Kuruluş Yıldönümü Akın Kıvanç Hatıra Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesini büyük bir üzüntü ile karşıladık. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne haber verilmeden, İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç'ın ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın haberi olmadan, tatil gününde Atatürk Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesi üzüntümüzü bir kat daha artırdı." dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün yeni bir 'Basın Ormanı' oluşturmak amacıyla ağaçlandırma girişiminde bulunurken İGC üyelerinin adının verildiği gazetecilerin hatıra ormanındaki ağaçların kesildiğine dikkat çeken Sertel, Atatürk Ormanı'na giren ve katliam yapanları İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak kınadıklarını vurguladı. Sertel, duruma el konulmasını ve ağaç katliamını yapanların cezalandırmasını istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile