Denizcilik Sektörünün Sorunları Masaya Yatırıldı

Didim Kaymakamlığı, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Didim Belediyesi ve Didim Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen toplantıda denizcilik sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Didim Ticaret Odası'nda gerçekleşen toplantıya Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, ;Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu İzmir Şube Başkan Vekili Bülent Onural, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Akın Kandemir, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, Didim Su Sporları Derneği Başkanı Haydar Çaylak, Didim Ticaret Odası Meclis Üyeleri Hikmet Atilla ve Bahattin Gökdemir ile sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologhda, Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarının denizciliğe ilgili olmasının sektör için şans olduğunu dile getirerek "Eskiden turizmde yatak sayısı denince Denizin üstündeki yataklar sayılmıyordu. Oysa ülkemizde 18 Binin üzerinde denizin üstünde yatak var ve Turizm gelirlerinin dörtte biri denizden geliyor. Denizcilik sektörünün eskiden yasada adı yoktu şimdi var. 3 tarafımız denizlerle çevrili ancak denizle alakamız yok. Oluşturulan yönetmelik ile şimdi yavaş yavaş alakamız olacak" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise, sektörde canlılığın sevindirici olacağını belirtirken, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise; D â€" Marin, Zıpkınla Balık Avlama ve Kaptanlık Kursunun sektöre canlılık getirdiğini belirterek Oda olarak sektör temsilcileri ile sürekli irtibat içerisinde olmaya çalıştıklarını söyledi.
Deniz Sporlarını Düzenleme Kurulunun oluşturulma şeklinde değişiklik yapıldığını, bu haliyle daha kurumsal bir hal aldığını belirten Kaymakam Katırcı "Sportif faaliyetlerin kuruldan izin almak suretiyle yapılacağını söyleyerek "Kurul olarak Deniz sporları ile ilgili belirli bir mesafeye geldik. Deniz Sporları parkurları Şubat ayı içerisinde belirleniyor. Deniz sporları yapmak isteyen sektör temsilcileri bu konuları takip etmeli ve parkur açılması için Ocak ayında Kurula başvurmalılar. Şu an itibari ile denizcilik sporları için açmış olduğumuz 17 parkurumuz var, bunların 12'sine başvuru yapıldı 5 tanesi boşta. Sektör geniş olduğu için sayıyı fazla tutuyoruz. İlerleyen dönemde ihtiyaca göre yasal çerçevede parkur sayısı çoğaltılabilir" dedi.
"FİYATTA DEĞİL, KALİTEDE YARIŞALIM"
Katırcı, verilen hizmete göre fiyat belirlenmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Çok komik rakamlarla turizm yapıyoruz. Gerçekçi bir rakam oluşturmanız lazım. Dünyanın hiçbir yerinde kimse parasını almadığı hizmeti vermiyor. İyilikte, güzellikte ve kalitede yarışalım. Özellikle Turizm sektörü için Belediyenin de ruhsatlandırmayı doğru yapması lazım. Bir işletme birden çok iş yapıyor yakında levhalar yetmeyecek. Bu anlamda deniz turizmi daha yeni oluşan bir sektör çalışmalarımızı daha düzenli yapmalı ve daha koordineli çalışmalıyız"
"TALEPLER SIRALANDI"
Didim Ticaret Odası Turizm Komisyonu üyesi Hikmet Atilla da, "Yat turizmi en çok para bırakan turizmdir. Didim özünde hem karadan hem de denizden dünyaya açılmış durumdadır ancak yanaşma yeri gerekmekte ve sektör temsilcilerinin kendi sorunlarına daha fazla sahip çıkmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile