Denizden 8 Ton Atık Malzeme Çıktı

Bodrum ilçesinde 6 haftadır devam eden deniz dibi temizliğinde 8 tona yakın atık malzeme çıkartıldı.

Bodrum Belediyesince, "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla deniz dibi temizliği düzenleniyor. 6 haftadır süren ve Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Torba'da gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmalarına bu kez ilçeye bağlı Gölköy'de devam edildi. 10 dalgıç ve balıkçı teknelerinin katıldığı temizlik çalışmalarında, denizden araç lastiğinden el arabasına çok sayıda atık çıkarıldı.
Deniz dibi temizliği takım kaptanı dalgıç Deniz Büyüksöylemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizlerin daha temiz tutulması ve insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların işe yaramayan ne varsa her şeyi denize attığına işaret eden Büyüksöylemez, "Bu denizler bizim. Burayı kirletmememiz gerekiyor. Denizlere sahip çıkmamız lazım. Denizlerin durumu her yıl daha kötüye gidiyor. Denizlerimizde süngerler vardı artık kalmadı" dedi.

Bodrum Belediye Meclis Üyesi Özden Baysal da temizlik çalışması ile halkın bilincini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Baysal, denizler kadar dere yataklarında da yoğun kirlilik yaşandığına dikkati çekti.
Bodrum Belediyesi ekiplerince limanda ayrıştırılan çöpler, daha sonra kamyonlarla taşındı. Deniz dibi temizliği çalışmalarında 6 haftada 8 tona yakın atık malzeme çıkartıldığı bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile