Denizden Topladiklari Agaç Parçalari Ile Dekoratif Esyalar Üretiyor

Denizden Topladiklari Agaç Parçalari Ile Dekoratif Esyalar Üretiyor

Ordu’da yasayan Ali Kocatepe, denizden topladigi atik agaçlar ile ahsap ürünler üretiyor.

Fatsa ilçesinde yasayan Kocatepe, hobi üzerine denizin geri verdigi agaçlari toplayarak ahsap ürünler yapmaya basladi.

Sahilden topladigi agaçlar ile abajur lamba, ayna ve dekoratif ürünler üreten Kocatepe, el emegi ürünlerinin insanlar tarafindan da ilgi gördügünün belirtiyor.

Insanlarin talep gösterince bu sektör üzerine isyeri açtigini, agaç ürünler ve ahsap kokusunu seven insanlarin bu ürünleri tercih ettigini kaydeden Kocatepe, “Yaklasik 1 aydir bu is ile ugrasiyorum. Biz bir dostumuza hediye olsun diye deniz minarelerinden rüzgargülü yapmakla basladim. Sonrasinda baktim ki güzel isler ortaya çikiyor. Sel sulari ile akarsularin denize getirdigi ve tekrar kullanilmayacak agaçlari toplayarak, kendimize bu sekilde güzel ürünler yapmaya basladik. Ilk etapta kendimiz için ürettik, sonrasinda isteyen çok olunca bunun üzerine çalismaya karar verdik. Sonrasinda talep daha fazla artinca biz bu agaçlari nasil daha fazla degerlendirebiliriz? Diye düsündük ve kendimize bir internet sayfasi kurduk, buradan satisa basladik” diye konustu.



“Bu benim hobi alanim”

Bu isin kendisi için hem hobi, hem de ek gelir kaynagi oldugunu kaydeden Kocatepe, “Maddi açidan çok getirisi yok ama ilerleyen zamanlarda belki olabilir. Yaptigimiz ürünlere gelecek olursak genelde aydinlatma ürününe çalisiyoruz. Ayna isteyenler çok oluyor. Abajur, lamba için özel elde örme sepetlerimiz var. Aynalari kendimiz yapiyoruz. Hayvan sever dostlarimiz için yine ücretsiz tasmalar yapiyoruz. Ama genel olarak baktigimiz zaman aynalari aydinlatma ve özel istek üzerine çalisiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile