Denize Açilmak Isteyen Balikçidan 3 Gündür Haber Alinamiyor
Kastamonu’nun Cide ilçesinde geçimini balikçilik yaparak saglayan balikçi, bisikletiyle geldigi Cide Limaninda kayboldu. 3 gündür kendisinden haber alinamayan balikçinin, sualti dalgiç ekipleri tarafindan denizde aranmasi sürüyor.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde ikamet eden ve geçimini balikçilik yaparak saglayan 60 yasindaki Ertan Göktepe, 28 Eylül’de aksam saatlerinde baliga çikmak için evden ayrildi. Önce Cide Limanina gelen balikçi Ertan Göktepe, olumsuz hava kosullari nedeniyle baliga çikamayinca lokalde oturan arkadaslarinin yanina gitti. Burada bir süre arkadaslariyla sohbet eden balikçi Ertan Göktepe, daha sonra balikçilarin kaldigi barinaga gitti. Burada da bir süre kalan Ertan Göktepe, son olarak bisikletiyle Cide Limanina tekrar geldi. Limanda kayboldugu ve denize düstügü düsünülen Ertan Göktepe’den ailesi bir süre haber alamayinca kayip ihbarinda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen arama kurtarma ekipleri ile sualti dalgiç ekipleri, Cide Limanina gelerek denizde arama yapti. Gün boyunca devam eden arama çalismalarinda bir sonuç alinamadi. Arama çalismalarinin gündüz vakti de devam edecegi ögrenildi.
Güvenlik kamerasinda en son Cide Limanina girdigi görülüyor
Öte yandan kayip balikçi Ertan Göktepe’nin güvenlik kamerasina yansiyan görüntüleri ortaya çikti. Ertan Göktepe’nin lokalde bir süre balikçi arkadaslariyla sohbet ettigi görülüyor. Ardindan bisikletiyle Cide Limanina gelen Ertan Göktepe, bisikletini kenara biraktiktan sonra limana yöneliyor. Ertan Göktepe’nin Cide Limanina girisi görülürken, limandan bir daha çikmadigi belirlendi.
“En son liman içerisinde görünüyor, sonrasinda bir daha haber alinamadi”
Babasi Balikçi Ertan Göktepe’nin en son Cide Limaninda görüldügünü söyleyen Okan Göktepe, “29 Eylül günü saat 16.00 civarinda babasinin kayip olduguna dair haberim oldu. Annem arayip söyledi, akabinde hemen Cide’ye geldim. Sabahtan beri arama çalismamiz devam ediyor ama herhangi bir bulguya rastlanilamadi. En son babam, 28 Eylül’de aksam saatlerinde limana gelmis. Baliga çikacagim demis evdekilere. Buraya geldiginde balikçilar yokmus, hiçbir balikçi yokmus burada. O yüzden baliga o aksam çikmadi. Ama babam, lokalde oyun oynayanlarin yanina gidip orada bir süre oturmus. Balikçi arkadaslarin barinaklarina ugramis. Kamera kayitlarinda görünüyor bunlar. En son barinaktakilerinde yanindan kalktiktan sonra en son limanin içerisinde görünüyor. Sonrasinda bir daha haber alinamadi. Telefondan da sinyal alinamadi. Limana gelisi var ama çikisi bir daha görünmüyor. Su anda Bozkurt’ta faaliyette bulunan Sualti Arama Kurtarma Ekipleri Cide’ye gelerek denizde babami ariyor. Insallah sag salim bulunur” dedi.
“Kameralara baktir, limandan çiktigi görünmüyor”
Ertan Göktepe’nin bazen teknelerle baliga çiktigini anlatan Cide Su Ürünleri Kooperatif Baskani Kazim Yilmaz ise, “Burada herhangi bir balikçinin zarar gördügünü bilmiyorum ya da duymadik. Ertan dedigimiz arkadasimiz bazen teknelerle baliga gider. Kayboldugu aksam burada kendisiyle görüstük, ondan sonra limana gittigi görülüyor. Ben limanda kendisini görmedim ama kamera kayitlarinda limanda oldugu görülüyor. Limanda baliga da çikilmayinca o artik buradan ayrilmis ama nerede gitti bilmiyoruz. Limandan çikisi görünmüyor. Kameralara baktik herhangi bir çikis görünmüyor. Ertan, aksamlari baliga çikmak için devamli limana geliyor” diye konustu.
“Bugün yapilan aramalarda bir sey bulunamadi, sabah tekrar devam edecek”
Telefon sinyalinin en son limanda tespit edildigini ifade eden Yilmaz, “Zaten kamera kayitlarinda da su anda bulundugumuz yerde oldugu görünüyor. Ama buradan sonra kayboldu, burada batsa dahi ileriye açilamaz, zaten yüzme de biliyor. Denize açilma gibi bir durum limanda yok. Bisikleti de burada, çünkü nereye gitse bisikleti ile giderdi. Bugün yapilan aramalarda bir sey bulunamadi. Arama çalismalari yarin sabah tekrar baslayacak. Sualti dalgiç ekipleri limanda tekrar denizde arama çalismalarini gündüzde sürdürecek” seklinde konustu.



















