Denize Atilan Kahve Ambalajini Yuva Yapan Ahtapot Görenleri Saskina Çevirdi

Denize Atilan Kahve Ambalajini Yuva Yapan Ahtapot Görenleri Saskina Çevirdi

Antalya’da hazir kahve ambalajini kendisine yuva seçerek içine giren ahtapot yavrusu, dalis yapan ögrencileri saskinliga ugratti. Ambalaji yirtip yavruyu dogal ortamina birakan profesör, denizleri kirleten duyarsiz vatandaslara, “Çocuklarinin gelecegini kirletiyorlar. Gelecekte yiyecekleri baliklarin üzerinden aktarim geçecek kendilerine. Bir yerde insanoglu kendini kirletiyor. Dogayi kirleten kendini kirletir” sözleriyle seslendi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, geçtigimiz günlerde Konyaalti Sahili açiklarinda ögrencileriyle birlikte egitim dalisi gerçeklestirdi. Dalis esnasinda ögrenciler ve Gökoglu, denizin dibinde 2’si bir arada kahve ambalajinin hareket ettigini fark etti. Prof. Dr. Gökoglu’nun eliyle açtigi ambalajdan yavru ahtapot çiktigini gören ögrenciler büyük saskinlik yasadi. Ahtapot yavrusu tekrar dogal ortamina salindi.

"Dogayi kirleten kendini kirletir"

Deniz ekosistemindeki plastik atiklarin zararlarina dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, “Ahtapotun saklanacagi alanlar kayaliklar, kum içi ve çakil aralaridir. Posetin içini kendine saklanacak yer bulmus. Olmamasi gereken bir sey. Suyun içinde bu tür ambalaj atigi çok miktarda var” dedi.

Çevreyi kirleten duyarsiz vatandaslara da seslenen Gökoglu, “Atmasinlar. Çocuklarinin gelecegini kirletiyorlar. Gelecekte yiyecekleri baliklarin üzerinden aktarim geçecek kendilerine. Bir yerde insanoglu kendini kirletiyor. Dogayi kirleten kendini kirletir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile