Denize Kiyisi Olmayan Sivas'ta Teknede Balik Ekmek Keyfi Yasaniyor

Denize Kiyisi Olmayan Sivas'ta Teknede Balik Ekmek Keyfi Yasaniyor

Denize uzakligi yaklasik 300 km olan Sivas’ta, Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde yer alan yapay gölette Sivaslilara teknede balik ekmek keyfi yasatiliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) içerisinde bulunan göleti indirilen teknede Sivaslilara balik ziyafeti sunuluyor. Balik ekmek deyince akillara ilk olarak gelen Eminönü balikçilarini aratmayan konseptte müsteriler sallanan teknede balik ekmek yemenin tadini çikariyor. Gölet in bulundugu parkina gelen ziyaretçiler bozkirda adeta bir deniz havasi aliyor.

SCÜ Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hakan Koç, gölet içerisine sallanan teknede balik ekmek yiyen müsterilerin, ayni deneyimi deniz kenarinda yasamak için kilometrelerce yol gitmesine gerek kalmadigini söyledi.



Atil vaziyetteydi gösterisli bir parka dönüstürüldü

CÜ Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hakan Koç, gölet parkinin bulundugu alanin geçmis yillarda atil vaziyette ve sazliklarla kapli oldugunu söyleyerek, “Yaklasik 3 yil önce bu alan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yildiz tarafindan Sivas’a kazandirilmis bir mesire alanidir. Daha önce burasi atil durumdaydi ve kamislarla kapliydi. Rektörümüzün projesiyle burasi Sivaslilara hafta sonlari ve bos zamanlarinda hos bir vakit geçirecekleri bir mesire alanina dönüstürüldü. Sivas’in önemli su kaynaklarindan birisi oldu. Ayni zamanda gelen misafirlerimizin adeta deniz ortamini olusturacak sekilde balik ekmek yiyebilecekleri bir alan insa edelim dedik” seklin konustu.



“Eminönü’nü aratmayacak”

Prof. Dr. Koç, yapilan konseptin Eminönü balikçilarini aratmayacagini söyleyerek, “Balik ekmek deyince akla Istanbul Eminönü balikçilari geliyor. Eminönü balikçilarinin en önemli özelligi sallanan tekne içerisinde keyifle balik ekmek yemektir. Bizim teknemizde de ayni havayi olusturabildik. Suda sallanma özelligiyle insanlarin Istanbul’a gitmeden bu lezzeti üniversitemizde bulunan mesire alaninda yiyebilecekler. Yaklasik 40 günde insa ettik ve suanda isim verme asamasindayiz. Sosyal medyada bir anket baslattik ve 10 bin insan katildi.

Anket sonucunda teknemizin ismi verilerek resmi açilisi yapilacaktir” ifadelerini kullandi.

“Oltayla balik tutulup taze olarak tüketilebilecek”

Prof. Dr. Koç, ilerleyen dönemlerde gölette bulunan baliklarin olta balikçiligina açilacagini ve tutulan baliklarin taze olarak tutanlar tarafindan pisirilip yenilebilecegini belirterek, “Teknede dönemin baliklari tüketilecek. Özellikle o dönemde uskumru yayginsa uskumru, palamut yayginsa palamut ya da hamsi gibi baliklar tüketilecek. Ayni zamanda göledimizde sayisiz baligimiz var. Basta alabalik ve sazan baligi olmak üzere birçok balik var. Bu baliklar 3 yil önce Keban barajindan getirilerek yavru olarak buraya salindi. Bu baliklar ilerleyen dönemde olta balikçiligina dönüstürülecek. Insanlar bu göletten oltayla tuttugu baligi bize teslim edecekler. Bizde o baliklari terbiye ederek pisirip onlara ikram etme sansimiz olacak. Böylelikle aileler çocuklarini alarak hem olta balikçiligi yapma hem de tuttuklari baliklari taze bir sekilde tüketme imkani bulacaklar. Biz turizm fakültesi olarak ticari bir amaç tasimiyoruz. Amacimiz lezzetli ve keyifli anlar yasatmak. Bu anlari yasatirken de olabildigince ekonomik olmak. Suan için balik fiyatlarimiz ekmek arasi 50 lira” diye konustu.



“Balik kültürünün yayginlastirilmasi isabetli bir karar”

Gölet parkina balik ekmek yiyen Mustafa Degirmenci, bir Trabzonlu olarak balik yeme kültürünün Sivas’ta yayginlastigini görmenin kendisini mutlu ettigini ifade edip, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin böyle bir konsept yaparak bu gölete tekne indirecegi hiç aklima gelmezdi. Sivas gibi denize kiyisi olmayan bir memlekette insanlarin balikla tanismasi o kültürün devami açisindan çok isabetli bir karar olmus. Istanbul’da Eminönü neyse Sivas’ta da burasi o sekilde anilacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile