Denize Takma Disini Düsüren Solugu Onun Yaninda Aliyor

Denize Takma Disini Düsüren Solugu Onun Yaninda Aliyor

Antalya’nin su altinda arastirma ve inceleme dalislari yapan Akdeniz Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, üst çene protez dis takimi buldu. O anlar su alti kamerasina yansirken Gökoglu, protez dis yaptirmanin maliyetli olduguna dikkat çekerek sahibinin bulunmasi çagrisi yapti, dislerini düsürenler ise solugu onun yaninda aldi.

Geçtigimiz günlerde ögrencileriyle birlikte Konyaalti Sahili kiyi seridinde dalis gerçeklestiren Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, su altinda buldugu ilginç nesnelerine bir yenisini daha ekledi. Gökoglu, denizin dibinde üst çene protez dis takimi buldu. Disleri muhafaza altina alip sahibinin bulunmasi çagrisinda bulunan Gökoglu’nun o anlari su alti kamerasina yansidi.

Disini düsüren solugu onun yaninda aliyor

Bu çagrinin hemen sonrasinda, yaklasik 1 ay önce yine Konyaalti Sahili’nde gece saatlerinde yüzen otobüs soförü Baris Özer’in çikardigi snorkel, üst çene protezine takildi. Dis takimi agzindan suya düsen Özer, havanin karanlik olmasi sebebiyle dislerine rastlayamadi. Üst dislerini tekrar yaptirmak zorunda kalan Özer, Gökoglu’nun dis takimi buldugu haberini alip solugu onun yaninda aldi. Disi inceleyen Özer, kendi disleri olmadigini söyledi.



“Hocam bulur”

Özer, dislerinin bulunacagin inandigini aktararak, “Gece yüzmeye gitmistim, deniz gözlügü ve snorkeli çikartirken dislerim düstü. Karanlik oldugu için bulamamistik. Hocamiz dis takimi bulmus sag olsun ama bu benimki degil. Yerini söyledim, bakacagini söyledi.

Hocam bulur” dedi.



“Sahibi gelip alabilir”

Dalislarda enteresan nesnelerle karsilastiklarini belirten Prof. Dr. Mehmet Gökoglu ise çagrisini yineleyerek sunlari söyledi:

“Dalislarimizda enteresan seyler bulabiliyoruz. Ekonomik olarak bayagi bir külfetli. Bunu düsüren kisi yaptiramayabilir. Odaya getirdik sahibini bekliyoruz. Bu arkadasimiza uymadi. Gerçek sahibi gelip alabilir bizden.”

Dalis ögrencilerinden Enes Koyuncu da her dalislarinda farkli seylerle karsilastiklarini, disi görünce oldukça sasirdigini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile