Denizi Adeta Katleden Besi Firmasina Cezasi Kesildi

Denizi Adeta Katleden Besi Firmasina Cezasi Kesildi

Kocaeli’de dereye 360 ton hayvan diskisi birakarak kötü kokuya ve çevre katliamina sebep olan Vadi Besicilik firmasina 367 bin lira ceza kesildi. Cezayi yetersiz bulan vatandas, “Para cezasiyla olmaz bu is, bunun hapis cezasi olmasi lazim” dedi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bulunan Beyoglu deresinden geçtigimiz günlerde 360 ton hayvan diskisi çikarildi. Belediye ekipleri de diskiyi dereden temizlemek için hayvan pisliklerini kamyon kasalarina doldurdu. Her biri 12 ton kapasiteye sahip 30 kamyon dolusu hayvan diskisi çikarildi. Agir kokusuyla mide bulandiran bu durumun üzerine bölgede yasayan pek çok vatandas sikayetlerini iletti. Sikayetler neticesinde inceleme baslatildi. Dereye atilan diskilarin kaynaginin besicilik faaliyeti gösteren Cezmi Çiçek’e ait Vadi Besicilik isimli firma oldugu tespit edildi. Çevre ve Sehircilik Müdürlügü tarafindan firmaya 367 bin liralik para cezasi kesildi.

Sikayetçi olan vatandaslar ise cezayi yetersiz buldu. Daha önce de birçok kez besicilige ceza kesilmis olmasina ragmen yine ayni seyleri yaptiklarini söyleyen vatandas, daha keskin çözümler istiyor. Derenin ve besiciligin yakinindaki bölgelerde yasayan vatandaslar, kokudan ve sivrisinekten dolayi hala camlarini açamadiklarini öne sürdü. Bölge halki, ne kadar para cezasi uygulanirsa uygulansin durumun degismeyecegini, hapis cezasi gibi daha agir yaptirimlarin devreye girmesi gerektigini söyledi.



“Para cezasiyla olmaz bu is, bunun hapis cezasi olmasi lazim”

Bir süredir kokudan duyduklari rahatsizligi dile getiren vatandas Muzaffer Ersoy, çevreye yapilan bu kötülügün cezasinin yetersiz oldugunu söyledi.

Ersoy, “Derelerimiz çok pis, balik yok derelerimizde. Önceki derelerimizi ariyoruz. Verilen cezalari da az buluyoruz. Önceden derelerimizde köye yetecek balik bile yakaliyorduk. Simdi baligi geçtim canli denen bir sey yok. Asit akiyor dereden. Bahçelerimizi dahi sulayamiyoruz. Yazin kokudan ve sivrisinekten pencerelerimizi açamiyoruz. Bütün köy olarak sikayetçiyiz. Daha önce de ceza kesildi ama ayni devam ediyorlar. Ceza falan bunlara islemiyor. Para cezasiyla olmaz bu is, bunun hapis cezasi olmasi lazim. Besiciligin çiftliginden sikayetçiyiz“ seklinde konustu.

Öte yandan, firmanin kapisinda, ’Iyi tarim uygulamalari’ yazisi dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile