Denizlerde Av Yasagi Basladi

Denizlerde Av Yasagi Basladi

Denizlerde trol ve girgir aglari ile avcilik yapan balikçilar için 1 Eylül’e kadar sürecek yasak bugün itibari ile basladi.



Su ürünleri kaynaklarindan ekonomik olarak yararlanilmasi, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarinin korunmasi amaciyla ’Denizlerde ve Iç Sularda Ticari Amaçli Su Ürünleri Avciligini Düzenleyen 5/1 Numarali Teblig’ ile su ürünleri avciligina getirilen genel yasaklar basladi.



Konuyla ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 31 Agustos 2023 gecesi Istanbul Poyrazköy Balikçi Barinagi’nda katildigi törenle açilisi yapilan 2023-2024 balikçilik av sezonu yarin (15 Nisan) sona erdi. Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, 2023-2024 balikçilik av sezonunun basta hamsi olmak üzere birçok türün avciligi açisindan bereketli geçtigini bildirdi. Yumakli, 1 Eylül 2023 tarihinde baslayip 15 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecek balikçilik sezonuna iliskin degerlendirmelerde bulundu. 15 Nisan’da baslayan denizlerdeki av yasaginin, endüstriyel avcilik yapan balikçi gemilerini (girgir ve trol) kapsayacagini vurgulayan Yumakli, kiyi balikçiligi yapan küçük ölçekli balikçilarin ise bu yasaktan muaf oldugunu ve avcilik yapmaya devam edebileceklerini belirtti.

’Ayrica 4,5 ayi kapsayacak bu dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balikçilar, Bakanliktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak kosuluyla kara sulari disindaki uluslararasi sularda girgir ve trol yöntemiyle avcilik yapabilecektir.’ ifadesini kullanan Bakan Yumakli, su degerlendirmede bulundu: ’2023-2024 balikçilik av sezonu basta hamsi olmak üzere birçok türün avciligi açisindan bereketli geçti. Halkimizin sofralarindaki yerini alan avcilik ürünleri, ayni zamanda ihracata da yogun olarak konu edilmis ve ülkemize döviz girdisi sagladi. Av yasaginin uygulandigi sürede, küçük ölçekli balikçilarin yakaladiklari ve yetistiriciligi yapilan baliklarla yaz sezonu boyunca halkin balik ihtiyacini rahatlikla karsilayacak imkân bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile