Denizlerde Av Yasagi Basladi, Tezgahlar Kültür Baliklarina Kaldi

Denizlerde Av Yasagi Basladi, Tezgahlar Kültür Baliklarina Kaldi

Denizlerde av yasagi dün gece itibariyle baslamasinin ardindan Trabzon’da balikçi tezgahlarinda bugün agirlikli olarak kültür baliklari yer aldi.

Trabzon balik halinde satisa sunulan kültür baliklarinin fiyati, Ramazan ayi öncesine göre pek degisiklik göstermezken, balikçi esnaflari bundan sonra kiyi balikçilarin getirecegi balik çesitlerini satacak.

Balikçi esnaflarindan Cem Yazici, kültür baliklarinin fiyatlarinda pek degisiklik olmadigini belirterek “Dün gece itibariyle av yasagi basladi.

Su anda tezgâhlarda agirlikli olarak kültür baliklari mevcut. Ara sira kiyi balikçilarin getirdigi istavritler var. Bu gün istavritin kilosu 50 TL, bu fiyat vatandasimizi yaniltmasin. Yarindan sonra bu fiyat 100-150 TL arasi degisecek. Kültür baliklarinda fiyatlarimiz alabalik 140 TL, çupra 200-250 TL, levrek de hemen hemen ayni somon 100-150 TL. Bundan sonra artik kiyi balikçilarin getirecegi mezgit, istavrit, barbun gibi baliklara bakacagiz. Onlarinda fiyatlari sezondaki gibi olmaz. Kültür baliklarinin fiyati sezondaki gibi hiç degismedi hemen hemen ayni. Yani sezon bitti fiyatlari yukari çekelim hesabi yok. Ramazan öncesi fiyati ne ise su anda da fiyatlari güncel o sekilde devam ediyor” dedi.



"Artik deniz baligi daha pahali olur"

Av yasaginin baslamasiyla bundan sonra kiyi balikçilarin getirecegi balik çesitlerini satacaklarini belirten balikçi esnaflarindan Emin Avci da “Su anda tezgâhlarimizda çupra, Levrek, somon, alabalik var. Levrek 250 TL, çupra 250 TL, somon 150 TL, alabalik 140 TL. Yasak öncesi de fiyatlarimiz hemen hemen ayni su an fiyatlarda degisiklik yok. Bundan sonra kiyi balikçilarin getirecegi baliklari satacagiz. Dolayisiyla deniz baliklarinin fiyati pahali olur örnegin 50 TL ise 100 TL olur. Suanda kültür baliklarini satiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile