Denizli Belediyesi 5 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Denizli Belediyesi 5 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Denizli Belediyesi, daha yeşil bir Denizli için her yıl tekrarladığı ağaçlandırma günleri kapsamında Selçuk Bey, Şemikler ve Yeni Şafak Mahalleleri'nde 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Türkiye'nin 'En Çevreci Belediyesi' olma unvanına sahip Denizli Belediyesi, daha yeşil bir Denizli için her yıl tekrarladığı ağaçlandırma günleri kapsamında bu yıl 100 bin fidanı toprakla buluşturacak. Bu yıl 'Sen de Bir Fidan Dik' sloganıyla başlatılan ağaçlandırma günlerinde özellikle çocukların ve gençlerin çevreye olan duyarlılığını artırmaya çalışan Denizli Belediyesi, kentin farklı bölgelerinde vatandaşların da katılımıyla fidan dikimi gerçekleştiriyor. Planlanan program çerçevesinde Selçuk Bey, Şemikler ve Yeni Şafak Mahalleleri'nde 5 bin fidan toprakla buluşturulurken, mahalle sakinleri ve öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Önceliğimiz su, hava, toprak ve kent değerlerini koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışıyoruz" dedi.

Denizli Belediyesi'nin bir yandan kentsel yaşam kalitesini artırmak için projeler hayata geçirdiklerini bir yandan da çevresel yatırımlara öncelik tanıdıklarını belirten Başkan Zolan, "Denizli ve çocuklarımız için her birimiz birer fidan dikeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız onca yatırımı bir kenara bırakın bu şehir için yaptığımız en büyük yatırım yeşil alan miktarının artırılması olmuştur. Bu bizim öncelikli işimiz. Artık kimse Denizli'de gidilecek park yok diyemez. Her mahallemizde ihtiyaca cevap verecek şekilde parklar yapıyoruz. İnşallah bu gün burada toprakla buluşturduğumuz bu fidanlar büyüyecek ve Selçuk Bey, Şemikler ve Yeni Şafak Mahalleleri'nin ortasında yer alan bu büyük mekana hayat vererek buraya da yeni bir park yapmamıza imkan sağlayacak. Bu yıl 100 bin fidan dikimini gerçekleştirerek, Denizli'ye geleceğimize en büyük yatırımı gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Başkan Zolan, daha sonra çocuklarla birlikte Selçuk Bey Mahallesi'nde ilk fidanın dikimini gerçekleştirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile