Denizli Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro Oyunu

Denizli Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro Oyunu

Denizli Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında dört tiyatro oyununu ücretsiz tiyatroseverlerle buluşturdu.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında ilk olarak, Serdar Günay’ın yazdığı ve Nur Günay’ın yönettiği, Tiyatro Kelebek grubunun sahnelediği "Sihirli Yazıhane" adlı çocuk oyunu yer aldı.

İkinci oyun ise Sinan Küçüköz’ün yazıp yönettiği, Denizli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahneye uyarladığı "Anhelmus ve Define Adası" adlı çocuk oyunuydu. Yusuf Nüzhet Ünay'ın yazdığı ve Rıza Gedikoğlu yönettiği, Denizli Sahnesi Amatör Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği "Para Delisi", büyüklere hitap etti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Tiyatro Kütüphanesi açılışıyla başlayan etkinlikler, “Düğün Ya Da Davul” oyunuyla son buldu.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da oyunu seyretmeye gelenler arasında yer aldı.Başkan Yardımcısı Çınar, oyundan sonra yazarlar, yönetmenler ve oyunculara plaket takdim etti.

Başkan Yardımcısı Çınar, tiyatro sanatının önemine ifade ederek, “Belediye olarak kültür ve sanat alanında düzenlediğimiz tüm etkinlikler, ücretsiz olarak halkımızın beğenisine sunuluyor. Tiyatro da içeriği, verdiği mesajlar, güldüren ve düşündüren yönleriyle hepimizin içerisinden bir şeyler çıkarabileceği, içinden bir şeyler bulabileceğimiz, bizim için ayrı önemi olan bir sanattır. Bu vesileyle tiyatro sanatına emeği geçen ve bu güzel oyunu sahneye uyarlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile