Denizli Büyüksehirde 1 Mayis Coskusu

Denizli Büyüksehirde 1 Mayis Coskusu

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü belediye çalisanlariyla birlikte kutlayan Baskan Çavusoglu, hep birlikte Denizli’ye hizmetkar olacaklarini belirterek, “Yeri gelecek emeginiz sizleri yoracak, yeri gelecek geceniz ile gündüzünüz birbirine karisacak. Ama bu borcu biz bu sehre ödemek zorundayiz. Çünkü bizim bogazimizdan geçen her lokmada bu sehrin, garibanlarin, çocuklarin hakki var” dedi.



Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Büyüksehir Belediyesi çalisanlariyla birlikte 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü kutladi. Denizli Büyüksehir Belediyesi çalisanlariyla ilk kez düzenlenen 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalarinda sevinç ve cosku doruga çikti. Davul zurna esliginde bayram sevincini belediye önünde halaylarla kutlayan çalisanlar, ellerinde Türk bayraklariyla hep bir agizdan Izmir Marsi ve 1 Mayis Marsi’ni söyledi.

Çalisanlari 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde yalniz birakmayan Baskan Çavusoglu burada bir konusma yapti. Baskan Çavusoglu, “Bugün emegin bayrami, bugün alin terinin bayrami. Bugün zor sartlarda ülkemizin, memleketimizin ve belediyemizin gelecegi için mücadele eden sizlerin bayrami. Bugün harama el uzatmadan, yetimin hakkini yemeden, sadece alin teriyle geçinenlerin bayrami. Bu ve bundan sonraki bayramlarda da emegin ve emekçinin degerinin yükseldigi bir Denizli Büyüksehir’i hep beraber var edecegimizden emin olun. Hepinizin bayramini, 1 Mayis Isçi Bayrami’ni, Emek ve Dayanisma Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konustu.



“Ben de bu belediyenin bir isçisiyim”

Çalisanlar arasinda hiçbir ayrimcilik yapmadiklarini ve asla da yapmayacaklarini vurgulayan Baskan Çavusoglu, “Sizlere bu meydanda seçimden önce bir söz vermistim. Yol arkadaslarimin siyasi fikirleriyle degil, yol arkadaslarimin emege olan degerlerine, belediyeye olan hizmetlerine ve çalismalarina göre degerlendirecegiz” dedi.

Denizli’ye hep birlikte hizmet edeceklerini belirten Baskan Çavusoglu, sunlari kaydetti: “Ayni sizler gibi ben de bu belediyenin bir isçisiyim. Sizin gibi mesaiye gelen biriyim. Sizlerle benim aramdaki tek fark bu sehrin yöneticisi olmam. Onun disinda hepimiz bu sehre hizmetkar olacagiz. Sizlerden su bilinçle davranmanizi istiyorum. Bu sehir, hepimizin sehri. Bu yolculuga çiktiysaniz bu sehrin en iyi noktaya gelmesi için gece gündüz hepimiz mücadele edecegiz. Yeri gelecek emeginiz sizleri yoracak, yeri gelecek geceniz ile gündüzünüz birbirine karisacak. Ama bu borcu biz bu sehre ödemek zorundayiz. Çünkü bizim bogazimizdan geçen her lokmada bu sehrin, garibanlarin, çocuklarin hakki var. Yalinayak bu sehirde yürümek zorunda kalan, ayakkabi alacak parasi olmayan o yetimlerin bizim üstümüzde hakki var. Onun için sizden istedigim tek sey var. Gelin bu sehri en güzel hale beraber getirelim. Gelin bu sehirde yasayan insanlarin mutlu oldugu bir sehir olusturalim. Sokaklarinin temiz oldugu, insanlarin yüzünün güldügü bu sehri hep beraber insa edecegiz. Ben size güveniyorum, siz de bana güvenin.”

Türkiye Cumhuriyeti Denizli Büyüksehir Belediyesi

Zor bir sürecin içinden geçtiklerini anlatan Baskan Çavusoglu, “Bu zor süreci birlikte, dayanisma ile atlatacagimiza inaniyorum. Bana karsi bir ön yarginiz olmasin, ben sizlerden biriyim. Ben karpuz kamyonu kasasindan gelmis, tezgahlarda yasamis bir kardesinizim. Sizden hiçbir farkim yok” ifadelerini kullandi.

“Son söz; ekmeginizi kendi alin terinizle kazanin. Size ekmek veren ne Nuri Çavusoglu ne de benden önceki belediye baskanlari degil. Size ekmek veren bir tane kurulus var” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Denizli Büyüksehir Belediyesi tabelasini gösteren Baskan Çavusoglu, “Türkiye Cumhuriyeti Denizli Büyüksehir Belediyesi’nden ekmek yiyorsunuz. Kalici olan kurum. Fukaranin ekmegine el uzatanlardan gelin beraber hesap soralim. O fakirin ekmegini yiyen, o garibin ekmegini yiyen eli, gelin hep beraber kiralim arkadaslar. Hepinizi seviyorum. Allah’a emanet olun” dedi.



Baskan Çavusoglu daha sonra çalisanlarla birlikte günün anisina hatira fotografi çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile