Denizli Camla Bulustu

Denizli Camla Bulustu

Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 6. kez düzenledigi ve Türkiye’nin ilk ve tek cam festivali olma özelligi tasiyan Uluslararasi Denizli Cam Bienali sona erdi. Her günü dolu dolu geçen bienalde en büyük ilgiyi cam giysi defilesi gördü.



Denizli Büyüksehir Belediyesinin Karma Tasarim Atölyesi organizasyonuyla düzenledigi 6. Uluslararasi Denizli Cam Bienali tamamlandi. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün süren festivale Italya, Amerika, Kanada, Misir ve Isviçre’den cam sanatçilari online olarak katilirken, Türkiye’nin pek çok sehrinden de cam sanatçilari bienalde yer aldi. Bienalde gerçeklestirilen konferans, panel, canli cam gösterileri ve cam sergileri ile muhtesem bir organizasyona imza atildi. Bienal kapsaminda amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yani sira; camin sekillenip sanata dönüsmesini merak eden ve camla tanismak isteyen binlerce vatandas dev organizasyona akin etti.

Cam giysi defilesi Türkiye’de bir ilk oldu

Bienalde en çok ilgiyi ise cam giysi defilesi çekti. Kanadali cam sanatçisi Laura Donefer’in 1989 yilindan beri gerçeklestirdigi efsane cam defilesi “GlassFashion Show” ilk kez Türk cam sanatçilarinca Denizli Büyüksehir Belediyesi 6. Uluslararasi Denizli Cam Bienali’nde görücüye çikti. Birbirinden yetenekli 32 Türk cam sanatçisi, eserlerini ilk kez bir sergi salonunda degil, podyumda kendi üzerlerinde sergiledi. Birbirinden özgün ve renkli tasarimlarin sergilendigi defile yogun ilgiden dolayi 2 kez yapilirken, Kanadali cam sanatçisi Laura Donefer etkinlige online olarak katildi.



Dolu dolu bir bienal yasandi

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Cam Bienali’nin 6.’sini gerçeklestirdiklerini belirterek bienal kapsaminda birbirinden güzel eserleri ortaya koyan sanatçilari tebrik etti. Baskan Osman Zolan, “Ülkemizden ve Dünya’nin pek çok ülkesinden bienalimize katilan degerli cam sanatçilarimizla bienalimizi gerçeklestirdik. Bu sene 6’ncisini düzenlendigimiz cam bienalimizin insallah devamini getirecegiz" dedi.

Denizli’nin sanat ve kültürle iç içe olmasi için çalismaya devam edeceklerini kaydeden Baskan Zolan, “Emek veren, destekleyen, yurtiçi ve yurtdisindan katilim saglayan tüm cam sanatçilarimiza ve sehrimizde bienalimize destek veren tüm çalisma arkadaslarima ve ilgi gösteren vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Sanat ve kültürle sehrimizi yogurmaya devam edecegiz. Vatandaslarimizi huzur ve mutlulugu için kültür ve sanat faaliyetlerimizi en üst seviyede sürdürecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile