Denizli CHP, Benzin Zammını Afişlerle Protesto Etti

Denizli CHP, benzin ve doğalgaza gelen zamları, arabaların üzerine, “Uyan ey halkım.

Bu araçta dünyanın en pahalı benzini kullanılıyor.” yazılı afişler asarak protesto etti. CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, il binası önünde düzenlediği basın açıklamasında Türkiye’nin AK Parti iktidarının yaptığı zamlarla 10 şiddetinde ekonomik bir depremle sarsıldığını öne sürdü. Bu depremin elektrik ve doğalgaza gelen yeni zamlarla artçı sarsıntılarının devam ettiğini söyleyen Yurtseven, “Bu iktidar döneminde benzinde dünya şampiyonu olduk. Rekorları alt üst ettik. ABD, Almanya, İngiltere, Portekiz, Hollanda, Danimarka, İtalya ve Norveç gibi millî geliri bizden yüksek ülkeleri geride bırakarak, en pahalı benzini kullanan ülke olduk. Adında 'adalet' olan bir parti, nasıl bir adalet anlayışa sahip ki çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV alırken Başbakan’ın oğlunun gemiciğine ÖTV’siz mazot veriyor? Bir anlamda milletin efendisi, çiftçisiyle dalga geçiliyor.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, “Sen bu ülkenin Başbakanı mısın, yoksa başçakanı mı?” ifadelerini kullanan CHP İlçe Başkanı Yurtseven, “İleri demokrasi diyerek gerçek demokrasiye, ekonomi iyi yolda diyerek acımasız zamlarla sabit ve dar gelirli vatandaşlara çakıyorsun ama kendine iyi bakıyorsun. Altı tane uçak yetmezmiş gibi bütçe açıklarını zamlarla kapattığın bir dönemde, halkın parasıyla 400 milyon lira ödeyerek yedinci uçağı alıyorsun.” şeklinde konuştu.

CHP olarak zamları protesto etmek ve halkın hislerine tercüman olmak amacıyla 10 bin afiş hazırlattıklarını kaydeden Ömer Yurtseven, “Araçların arka kapı camlarına yapıştırılacak afişlerle halkımızın yaşadığı rezilliği birileri görsün duysun diye teşhir edeceğiz. Sessiz kalmadığımızı, halkın da uysal koyun olmadığını ispat edeceğiz.” dedi.

Yurtseven, konuşmasının ardından bazı otomobillere, partililerle birlikte söz konusu afişleri yapıştırdı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile