Denizli'de 16 Bin Öğrenciye Organ Bağışı Anlatıldı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Denizli’de 120 okulda 16 bin 9'uncu sınıf öğrencisine Organ Bağışı ve Önemi konulu eğitim verildi.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar Türkiye’de tedavisi sadece organ ve doku nakliyle mümkün olan hastalıkların en önemli sağlık sorunlarının başında yer aldığını belirterek, "Ülkemizde her iki saatte bir insanımız organ nakli beklerken ne yazık ki hayatını kaybediyor. Ülkemizde Sağlık Bakanlığımızın yayınlamış olduğu organ ve doku bekleyen hasta listesine göre en çok böbrek, kornea, karaciğer, kalp ve pankreas nakline ihtiyaç var. Öldükten sonra organların bağış yoluyla alınabildiği kadavra organ katkı sayısı ne yazık ki hâla çok düşüktür. Ortalama yıllık kadavra organ bağışı sayısı 350 civarındadır. Bu sayılarla maalesef organ bekleyenlerin ihtiyacını karşılayabilmek mümkün değildir" dedi.

Organ Bağışı Haftası nedeniyle organ bağışının önemine dikkat çekmek adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini açıklayan Op.Dr. Osman Acar, "Pazartesi günü Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerimizde beyin ölümü gerçekleşerek organ bağışında bulunan 40 üzerinde kişinin yeniden yaşama dönmelerini sağlayan ailelerimize plaket töreni düzenledik" diye konuştu.

Delikliçınar meydanında organ bağışı standı açarak bu konuda hazırladıkları video ve broşürleri vatandaşlarımızla paylaşarak organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Acar, şunları söyledi: "Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak geçen ay içinde ilimizde bulunan yaklaşık 120 okulda 16 bin civarında 9. sınıf öğrencilerine Organ Nakli Koordinatörlerimiz tarafından eğitim verildi.

Geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimizde organ bağışı konusunda duyarlılığı şimdiden oluşturmak adına böyle bir eğitim faaliyeti düzenledik. Öğrencilerimiz organ bağışı hakkında ne düşünüyorlarsa hayal ederek bu konuyu resimle yansıttılar."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile