Denizli'de 3 Bin 900 Dekar Alanda Biyoteknikle Mücadele Destegi

Denizli'de 3 Bin 900 Dekar Alanda Biyoteknikle Mücadele Destegi

Denizli Büyüksehir Belediyesi çiftçilerin daha kaliteli ve saglikli ürün elde etmesi için haserelere yönelik mücadelelerine destek vermeyi sürdürüyor. 2021 yilinda haserelere yönelik baslattigi biyoteknikle mücadele destegine devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi bu sezon 3. Bin 900 dekar alanda 162 üreticiye toplamda 251 bin 500 adet feromon yayici destegi saglayacak.



Denizli’nin 2014 yilinda “Büyüksehir” statüsü kazanmasiyla birlikte tarim ve hayvancilikta 50’den fazla destek projesi hayata geçiren Denizli Büyüksehir Belediyesi, üreticilerin yaninda olmaya devam ediyor. 2021 yilinda Buldan ilçesinin Dogan Mahallesinde 350 dekarlik alanda baslattigi salkim güvesi ile biyoteknik mücadele destegini her yil artirarak sürdüren Denizli Büyüksehir Belediyesi bu sezon Sarayköy, Honaz ve Pamukkale ilçelerindeki üzüm bagi ve ayva üreticilerine söz konusu destegi vermeye basladi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Sarayköy ilçesinin Tepeköy Mahallesi’nde bin 500 dekar ve uygulamanin ilk kez yapilacagi Honaz ilçesinin Kaklik ve Kizilyer mahallelerinde 2 bin dekar olmak üzere toplam 3 bin 900 dekarlik bag alaninda üretim yapan 142 üreticiye 227 bin 500 adet feromon yayici destegi yapacak. Pamukkale ilçesinin Eldenizli Mahallesi’nde 200 dekar, Honaz ilçesinin Kaklik Mahallesi’nde ise 200 dekar ayva bahçesinde üretim yapan 20 üreticiye de 24.000 adet feromon yayici destegi verecek Denizli Büyüksehir Belediyesi bu yil toplamda 3 bin 900 dekar alanda 162 üreticiye 251 bin 500 adet feromon yayici destek saglayacak.

“Her sey mutlu ve huzurlu bir Denizli için”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, 2021 yilinda 350 dekarlik alanda baslattiklari haserelere karsi biyoteknik mücadele destegini her yil artirarak sürdürdüklerini söyledi.

Çiftçilerin kimyasal olmayan bu sistemle çok daha az maliyete daha saglikli ve verimli ürün elde ettigine isaret eden Baskan Osman Zolan, “Çiftçimizin mutlu olmasi bizleri de mutlu ediyor. Çiftçimizin, üreticimizin yaninda olmaya onlari her zaman desteklemeye devam edecegiz insallah” dedi.

Denizli’nin 2014 yilinda “Büyüksehir” statüsü kazanmasiyla birlikte kentin dört bir tarafinda kirsal kalkinma destekleri vermeye basladiklarini isaret eden Baskan Zolan, “Bugüne kadar üreticimize nefes aldiracak, öncülük yapacak 50’den fazla proje hayata geçirdik. Destek veren katki saglayan herkese tesekkür ediyorum. Her sey mutlu ve huzurlu bir Denizli için” ifadelerini kullandi.

Biyoteknik mücadele 350 dekarlik bag alaninda basladi

Denizli Büyüksehir Belediyesi çiftçilerin daha kaliteli ve saglikli ürün verimi elde etmesi için ilk kez 2021 yilinda haserelere yönelik biyoteknikle mücadele destegi vermeye basladi.

Kimyasal ilaçlamaya göre daha az maliyetle daha verimli ve saglikli ürün elde edilmesini hedefleyen uygulama Buldan ilçesinin Dogan Mahallesi’ndeki 350 dekarlik bag alaninda basladi.

2022 yilinda Dogan Mahallesi’nde 611 dekar alanda devam edilen uygulama Sarayköy ilçesinin Tepeköy Mahallesi’nde 900 dekar bag alaninda, Pamukkale ilçesinin Eldenizli Mahallesi’nde ise 70 dekar ayva bahçesinde yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile