Denizli'de 40 Bin Metre Balik Agiyla Yakalanan 7 Kisiye 292 Bin Lira Ceza Kesildi

Denizli'de 40 Bin Metre Balik Agiyla Yakalanan 7 Kisiye 292 Bin Lira Ceza Kesildi

DENIZLI – Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügünün talimatlariyla, ülke genelinde es zamanli su ürünleri denetimleri devam ediyor.



Denizli Tarim ve Orman Il Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ekipleri, 22- 26 Nisan 2024 tarihleri arasinda il genelindeki iç sularda, perakende balik satis yerleri ve soguk hava depolarinda es zamanli denetimler gerçeklestirdi. Gerçeklestirilen denetimlerde, baliklarin avlanabilir asgari boylari, tazeligi ve kontrolü gibi konularda bilgilendirme notlari dagitildi, ayrica uyulmasi gereken usul ve esaslar üzerine bilgilendirme yapildi.

Il Müdürü Sakir Çinar, konu ile ilgili yaptigi açiklamada; "Bilim dünyasi, balik tüketmenin saglik için birçok faydasi oldugunu defalarca kanitlamistir. Özellikle Omega-3 yag asitleri bakimindan zengin olan balik, vücudumuzun ihtiyaç duydugu birçok besin maddesini içermektedir. Balik yüksek kaliteli bir protein kaynagidir. Protein, kaslarimizin, dokularimizin ve hücrelerimizin yapi tasidir. Dolayisiyla, düzenli olarak balik tüketmek, kaslarimizin güçlenmesine, dokularimizin onarilmasina ve vücudumuzun saglikli bir sekilde gelismesine katki saglar. Balik tüketimi kalp-damar sagligini korur, beyin fonksiyonlarini iyilestirir, bagisiklik sistemini güçlendirir. Bu faydalardan yararlanmak ve saglikli bir yasam sürmek için vatandaslarimizi haftada en az 2 gün balik yemeye davet ediyorum" dedi.



Il Müdürü Çinar, sürdürülebilir avcilik için her baliga bir kere üreme firsati verilmesi gerektigini, bilimsel olarak belirlenmis yasal avlanabilir asgari boyun altinda av ve satisinin yapilmamasi gerektigini ifade etti.

Cezai islemlere de deginen Çinar, “Kaçak avcilik ve satisi konusunda yapilan denetimlerde, 40 bin metre balik agina el konularak 7 sahsa 292 bin 326 TL idari para cezasi uygulanmistir. Kaçak avciliga karsi yapilan denetimlerimiz kararlilikla devam edecektir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile