Denizli'de 5 Yeni Mesleki Egitim Alani Açilmasi Teklif Edildi

Denizli'de 5 Yeni Mesleki Egitim Alani Açilmasi Teklif Edildi

Denizli Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kuruluna Acipayam ve Çivril ilçelerinde 5 yeni egitim alani ve bunlara bagli 3 yeni egitim dali açilmasini teklif etti.



Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu (IIMEK) 2024 Yili 1. Olagan Toplantisi, Vali Ömer Faruk Coskun’un baskanliginda Denizli OSB Bölge Müdürlügünde gerçeklestirildi.

Toplantida konusan Kurul Baskani Vali Ömer Faruk Coskun, “Denizli’mizde nitelikli isgücünü yetistirmek, istihdami arttirmak, kadin, genç ve dezavantajli gruplarin istihdama katilimini artirmak amaciyla çalismalara hep birlikte devam ediyoruz. Biz Denizlili vatandaslarimizin gelecege daha saglam adimlarla yürüyebilmeleri, kendilerini gelistirebilmeleri, girisimcilik kapasitesini ortaya koyabilmeleri için egitim ve istihdam konularini önemsiyoruz. Toplantida alacagimiz kararlarin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” dedi.



Denizli’de mesleki egitim alaninda açilmasi planlanan yeni bölümler hakkinda bilgiler veren Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan ise “Acipayam Karaagaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Hasta ve Yasli Hizmetleri Alani ve alan altinda Hasta ve Yasli Bakimi Dali açilmasi, Acipayam Karaagaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alani açilmasi, Acipayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Motorlu Araçlar Teknolojisi alani ve alan altinda Otomotiv Elektromekanik Dalinin açilmasi, Acipayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Tesisat Teknolojisi ve Iklimlendirme Alani ve altinda Tesisat ve Enerji Sistemleri Dali açilmasi, Çivril Beycesultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bünyesinde Tarim Alaninin açilmasi, Servergazi Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Moda Tasarim Teknolojisi Alani Anadolu Teknik Programinin kapatilmasi, Babadag Haci Mehmet Zorlu Çok Programli Lisesi bünyesinde Muhasebe Finansman ve Moda Tasarimi Alanlarinin kapatilmasi, Osman Aydinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açik bulunan Bilisim Teknolojileri Alaninin kapatilmasi” teklifini kurul üyelerine sundu.

Tekliflerin görüsülmesi ile devam eden toplanti, Kurul üyelerinin görüs ve önerilerinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile