Denizli'de Aşıklar Bayramının 7.'Si Düzenlenecek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 7'ncisini düzenlediği Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyenin düzenlediği Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramının 11 Nisan Çarşamba günü başlayacağı belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe 4'ü Türk dünyasından olmak üzere 24 aşığın katılacağı bildirilen açıklamada, aşıkların Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve 8 ayrı lisede öğrencilerle bir araya gelerek aşıklık geleneği ile ilgili bilgi ve görüşlerini öğrencilerle paylaşacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türklerin varoluşundan bu yana aşıklık geleneği olduğuna dikkat çekerek, "Orta Asya'dan bu yana kültürümüzde aşıklık geleneği önemli bir yer tutmaktadır. Asırlardır kendine özgü, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapısıyla, kültürümüzü en canlı şekilde yansıtan aşıklarımızla 7. kez bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel etkinliğe tüm vatandaşlarımız davetlidir." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile