Denizli'de Çifte Kis Turizmi Basliyor

Denizli'de Çifte Kis Turizmi Basliyor

DENIZLI – Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale yilsonunu 2 milyonun üzerinde ziyaretçiyle kapatacak. Beyaz cennet 12 ay boyunca ziyaretçilerini agirlarken Denizli Kayak Merkezinde açilacak olan günübirlik tesis sayesinde Denizli’de çifte kis turizmi yasanacak.

Türkiye’de 12 ay boyunca sürdürülebilir turizmin yapildigi ender yerlerden birisi olan beyaz cennet Pamukkale, yerli ve yabanci turistlerde ziyaretçi sayisinda 2022 yilini 2 milyonun üzerinde ziyaretçi sayisi ile yilsonunu kapatacak. Unesco Dünya Mirasi Listesi’nde yer alan Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale travertenlerini uzak dogudan gelen Meksika, Brezilya, Malezya ve Endonezyalilar ön plana çikmaya basladi.

Pandeminin ardindan eski günlerine geri dönen ‘beyaz cennet’ Pamukkale’de yurt içi ve yurt disindan gelen ziyaretçi sayilarinda artis yasanmaya devam ediyor.

Denizli Çardak Havalimanin daha etkin kullanilmasi turizme çok büyük katkisinin olacagini belirten Denizli Turistik Otelciler ve Isletmeciler Dernegi (DENTUROD) Baskani Gazi Murat Sen, “Pamukkale ören yeri, bu yil baktiginiz zaman ilk 11 ayda 1 milyon 900 bin kisinin üzerinde ziyaretçi aldi. 2 milyonun üzerinde ziyaretçi sayisi ile yilsonunu kapatacagiz. Sehrimiz adina sevindirici bir durum var. Denizli’ye özellikle uzak dogudan kültür turizmi için gelen misafirleri görüyoruz. Bazi aylarda ziyaretçiler arasinda Meksikalilar ilk sirada geliyor. Bazi aylar da ise Brezilyalilar, Malezya ve Endonezya’nin ön plana çiktigini görüyoruz. Bu ülke vatandaslari Denizli’ye yaklasik 8 bin kilometre uzakliktan gelip, sehrimiz ziyaret ediyorlar. Tabii gelen misafirler ziyaretten çokta memnun kaliyor. Her yil yurt içi ve yurt disindan gelen ziyaretçi sayilarinda artis yasaniyor. Turist sayisinda artisin daha çok olmasi için Çardak Havalimanin daha etkin kullanilmasi gerekiyor. Yaz aylarinda Çardak Havalimanindaki sefer sayilari maalesef düsüs oluyor. Uçus seferlerinin artmasi hem sehir hem de ülke turizmine katki saglayacaktir. Uçus seferlerinin artirilmasi gerektigini söylüyoruz. Çünkü uçus seferlerinin çogalmasi Pamukkale’de bekledigimiz ziyaretçi sayisinin üzerinde ortaya çikacaktir. Gelecek yil Çin’de de beklenen korona virüs tedbirlerin azaltilmasi, onlarda tedbirleri azaltiyor. Çin pazari devreye girerse Denizli bölgesinde yatacak yatak bulmak zor olacak" dedi.



“Bu yil Denizli Kayak Merkezi’nin yili olacak”

Denizli Bozdag Kayak Merkezinde kurulan günübirlik tesisle birlikte kis turizmine gelen ziyaretçiler, Pamukkale’yi daha rahat ziyaret edebilecegini söyleyen Baskan Sen, kar ve kayagin ardindan termal sularda vatandaslar keyifli vakit yasayacagini anlatti. Baskan Sen, “Denizli Kayak Merkezi bilindigi gibi Ege Bölgesindeki en iyi kar kalitesine sahip bir nokta. Kayak bölgesine turizm açisindan büyük bir talep vardi. Özellikle Mugla, Izmir, Antalya gibi çevre illerden gelen günü birlik kayak yapma firsati buluyordu. Bu yil Denizli Büyüksehir Belediyesinin yaptigi büyük günü birlik bir tesis var. Buraya gelen misafirlerimiz artik daha rahat bir vakit geçirebilecekler. Taleplere baktigimizda Pamukkale’miz, Kartalkaya ve Uludag’a rakip oldu. Burada yer alan konaklama fiyatlarinin daha uygun oldugunu görüyoruz. Yaklasik 80 kilometre ileride kayak merkezini ziyaret eden vatandaslarimiz kayak yaptiktan sonra termal sularda sicak suyun tadini çikartiyorlar. Ögrenci gruplarin yogun talep gösterdigini görüyoruz. Bu yil Denizli Kayak Merkezi’nin yili olacagini söyleyebilirim” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile