Denizli'de Çocuk Müstehcenligiyle Mücadele Araliksiz Sürüyor

Denizli'de Çocuk Müstehcenligiyle Mücadele Araliksiz Sürüyor

Çevrimiçi çocuk müstehcenligi ile mücadele çerçevesinde, Istanbul merkezli olarak aralarinda Denizli’nin de bulundugu 48 ilde düzenlenen es zamanli operasyonlarda 50 süphelinin yakalandigi bildirildi.



Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, çevrimiçi çocuk müstehcenligi ile mücadele çerçevesinde Istanbul merkezli 48 ilde icra edilen es zamanli operasyonda 50 kisinin gözaltina alindigini bildirdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, su ifadelere yer verdi:

“Emniyet Genel Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligimizin koordinasyonunda Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügümüzce, çevrimiçi çocuk müstehcenligi ve tacizi ile mücadele kapsaminda, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çogaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarinin önlenmesine yönelik, Istanbul merkezli Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydin, Balikesir, Bartin, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakir, Elazig, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Gümüshane, Hatay, Izmir, Kahramanmaras, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kirklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, İçel, Mugla, Mus, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sanliurfa, Tekirdag, Tokat, Usak, Van ve Zonguldak olmak üzere 48 ilde es zamanli operasyonlar düzenlendi.

Telegram isimli mesajlasma uygulamasi üzerinden grup kurularak çocuklarin müstehcen görüntülerinin para karsiligi satisa sunuldugu ve çesitli ödeme kanallari ile ödemelerin gerçeklestirildigi tespit edildi. Operasyon kapsaminda 50 süpheli yakalandi. Tabanca ve çok sayida dijital materyale el kondu. Operasyonu gerçeklestiren polislerimizi tebrik ediyorum. En hassas oldugumuz konularin basinda çocuklarimizi korumak geliyor. Kara Vatan’da oldugu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin basinda.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile