Denizli’de Gıda Üreten ve Satan İşyerleri Denetlendi

Denizli’de Gıda Üreten ve Satan İşyerleri Denetlendi

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üreten ve satan işyerlerine yönelik periyodik kontrollerini sürdürüyor.

Denetlenen 69 işyerinden 11’ine, kurallara uymadıkları için idari yaptırım tutanağı tanzim edildi, 30 işyerine ise bazı eksikliklerinden dolayı yazılı ihtarname verildi.

Denetim sırasında hijyen, temizlik, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, çalışan personelin fiziki temizliği, sağlık karnesi, yangın tüpü denetimi ve fiyat tarife kontrolleri yapıldı. Genel olarak hijyen kurallarına uyulduğunun görüldüğünü belirten Zabıta Müdürü Emin Akbulut, gıda güvenliğini sağlamamış, ambalajsız ve etiketsiz satışa arz edilen ürünlerin sağlık açısından tehlike oluşturduğunu ifade etti. Akbulut, “Halkımız, gıda ürünlerini satın alırken mutlaka etiketini ve son kullanma tarihini kontrol etmeli. Vatandaşın sağlıklı koşullarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketebilmeleri amacıyla sık sık denetimler yapıyoruz. Özellikle hijyen açısından standartlara uymayanları yakın takibe aldık. Sağlık karneleri de çalışanlar açısından önemli.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile