Denizli'de Köy Enstitülerinin Kurulusunun 82. Yili Etkinligine Yogun Ilgi

Denizli'de Köy Enstitülerinin Kurulusunun 82. Yili Etkinligine Yogun Ilgi

Denizli’de köylerde görev yapacak ögretmen yetistirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihinde kurulan ve tamamen Türkiye’ye özgü bir egitim projesi olan Köy Enstitülerinin kurulusunun 82. yili anisina etkinlik düzenlendi.



Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 82. yil anisina düzenlenen etkinlige yogun bir katilim ile gerçeklesti. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Yücel’in Çiçekleri isimli belgesel gösterimi ve Ayse Gedizlioglu’nun sefliginde Mandos Mandolin dinletisi büyük begeni topladi, halk danslari gösterisi de etkinlige renk katti. Etkinlige köy enstitüsü mezunu emekli ögretmenler, sivil toplum kuruluslari, dernek yöneticileri ile çok sayida davetli katildi.



“Güzel günleri bir kez daha bugün sizlerle birlikte yasayacagiz”

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Köy Enstitülerinin 82. kurulus yil dönümü için bugün buradayiz, birlikteyiz. Aydinlanmanin, çagdas düsüncenin, laikligin anlatildigi o güzel günleri bir kez daha bugün sizlerle birlikte yasayacagiz ve anacagiz. Aramizda köy enstitülerinden de sevgili büyüklerimiz var. Göreve geldigimiz tarihten itibaren her etkinligimizi odalarimizi, derneklerimizi paydas yaptik. Bundan sonra da yapmaya devam edecegiz. Katilimiz bize güç verdi destek verdi. Geldiginiz için çok tesekkür ediyorum. Emegi geçen herkesi de kutluyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile