Denizli'de, Şehit Ailesine ve Gazi Acar'a Övünç Madalyası Verildi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma törenleri çerçevesinde Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları, 2010 yılında Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek'in babası Ramazan Özbek ve 2008 yılında Hakkari'de mayın patlaması sonucu yaralanan Gazi Jandarma Uzman Çavuş İlyas Acar'a verildi.

Denizli Polisevi'de düzenlenen törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rekörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile şehit aileleri katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin, devletin varlığının güvencesi olarak sonsuza kadar milletin gönlünde yaşayacağını söyledi.

En güç şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerin birer ''onur abidesi'' olduğunu kaydeden Demir, şöyle konuştu:
''Vatan ve ulus sevgisi ile cesaret, feragat ve fedakarlık gibi yüce duyguları aşılayarak yetiştirdiği evladını yine yüce değerler uğruna feda eden anneler ve babalar, hayatın en güzel çağında büyük bir sevgiyle bağlanıp, hiç ayrılmamak üzere söz verdiği hayat arkadaşından terörün hain saldırısı ile ayrılmak zorunda kalan şehit eşleri, babanın şefkat ve ilgisinden yoksun kaldığı için en mutlu anları anlarında dahi içinde daima bir burukluk taşıyan şehit çocukları, sizlerin acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yokluğunuz yokluğumuz, acılarınız ve sıkıntılarınız, acılarımız ve sıkıntılarımızdır.''

Şehitlerden arda kalan ailelerin kendilerine birer emanet olduklarını ifade eden Demir, ''Her zaman ve her yerde yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Sizler için yapılan her şeyin az olduğu bilincinden hareketle, yeri doldurulamaz şehitlerimizin gönüllerde yer eden yüce hatıralarının, daima saygıyla ve övgüyle anılacağını bilmenizi isterim'' diye konuştu.

Demir'in konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları 2010 yılında Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek'in babası Ramazan Özbek ve 2008 yılında Hakkari'de mayın patlaması sonucu yaralanan Gazi Jandarma Uzman Çavuş İlyas Acar'a verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile