Denizli'de 'Topragini Tani' Projesinde 1250 Toprak Analizi Yapildi

Denizli'de 'Topragini Tani' Projesinde 1250 Toprak Analizi Yapildi

Çiftçilerin ürün verimini artirarak gübre maliyetlerini düsürmek için Denizli Büyüksehir Belediyesinin hayata geçirdigi “Topragini Tani” projesi üreticilerden tam not aldi. 2022 yilinda yapilan 1250 toprak analizi ile yüksek ürün verimi hedeflenirken, projenin 2023 yilinda da sürecegi belirtildi.



Denizli Büyüksehir Belediyesinin üreticilerin toprak analizi yaptirmalarinin tesvik edilmesi, toprak analizine dayali gübreleme programlarinin yayginlastirilmasi, güvenli ve verimli gida üretimi ile toprak-su kaynaklarinin kirlenmesinin önlenmesi amaciyla Eylül 2022’de hayata geçirdigi “Topragini Tani” projesi üreticilerden tam not aldi. Denizli Büyüksehir Belediyesi ile Denizli Tarim Il ve Ilçe Müdürlükleri isbirliginde basariyla sürdürülen proje çerçevesinde geçen yil 1250 tarla ve bahçenin toprak analizleri yapildi. Üreticilerin toprak analizi yaptirmalarinin tesvik edilmesi, toprak analizine dayali gübreleme programlarinin yayginlastirilmasi, güvenli gida üretiminin devamliligi ile toprak-su kaynaklarinin kirlenmesinin önlenmesinin hedeflendigi projenin 2023 yilinda da sürecegi belirtilirken, çiftçilerin yaptirdiklari toprak analizlerinin ardindan dogru gübreleme ile yüksek kaliteli ürün verimi elde edecek.

“2023 yilinda da çiftçimizi desteklemeye devam edecegiz”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, kirsal kalkinma için destek verdikleri projeleri basariyla sürdürdüklerine dikkati çekerek, 2023 yilinda da pek çok proje ve çalismaya imza atacaklarini kaydetti.

Büyüksehir Belediyesi olarak Eylül 2022’de baslattiklari Topragini Tani projesi ile üreticilerin yüzünü güldürdüklerini belirten Baskan Zolan, “Projemiz çerçevesinde yapilan analizlerle üreticimiz bilinçli bir sekilde dogru gübreleme ile daha verimli ve kaliteli ürünler elde ediyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak 2023 yilinda da çiftçimizin, üreticimizin yaninda olmaya, onlari tüm imkanlarimizla desteklemeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Topragini Tani projesi

Denizli Büyüksehir Belediyesi Eylül 2022’de toprak analizine dayali gübreleme programlarinin yayginlastirilmasi, güvenli gida üretiminin devamliligi ve toprak-su kaynaklarinin kirlenmesinin önlenmesi amaciyla Topragini Tani projesi baslatmisti. Proje ile toprak analizleri yapilarak çiftçilerin arazilerindeki besin maddesi eksikligi tespit ediliyor ve ürünlerine uygun miktarda ve cinste gübre önerisinde bulunuluyor. Üretim maliyetlerinin düsürülmesinin saglandigi Topragini Tani projesiyle ürün kayiplari önlenerek, verimsiz oldugu düsünülen alanlara uygun gübreleme programi yapilarak islenebilir ve üretime kazanilir hale gelmesi saglaniyor. Ayrica ihtiyacin disinda gübre kullanimi önlenerek toprak ve su kaynaklarinin kirlenmesi de önleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile