Denizli'de Üreten Kadinlar Festivali 3. Kez Düzenlenecek

Denizli'de Üreten Kadinlar Festivali 3. Kez Düzenlenecek

Kadin girisimcileri desteklemeyi sürdüren Denizli Büyüksehir Belediyesi, Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nin 3’ncüsünü düzenleyecek. 250 standin açilacagi festivalin kura çekimine katilan Baskan Osman Zolan, “Kadinlarimiz üretirse toplum olarak daha da güçleniriz, daha da ileri gideriz” dedi.



Kadinlara her alanda pozitif ayrimcilik yapan Denizli Büyüksehir Belediyesi, yogun talep üzerine Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nin 3’ncüsünü gerçeklestirecek. Türk el sanatlariyla ugrasan kadin girisimci ve kadin sanatkârlarin desteklenmesi, gelismelerine yardimci olunmasi, unutulmaya yüz tutmus sanat ve zanaatlarin yasatilmasi ve aile bütçelerine katki saglamalari amaciyla yapilacak Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali 19-20-21 Ocak 2024’te düzenlenecek. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirecek festivalde açilacak 250 stant için kura çekimi yapildi. Kura çekimine katilan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan burada yaptigi konusmada festivale yogun bir talep oldugunu belirterek, “Kadinlarimiz üretirse toplum olarak daha da güçleniriz, daha da ileri gideriz” diye konustu.



Üreten kadinlarin ev ekonomisine katki saglamalari çok kiymetli

Kadinin her zaman üretimin içinde oldugunu, ancak Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nin girisimcilik boyutu ile kendilerini ayrica gururlandirdigini isaret eden Baskan Zolan, “Bu noktada insallah sizlerin yaninda olmaya, el ele, gönül gönüle birçok hizmetleri de birlikte yapmaya devam edecegiz” dedi.

Üreten kadinlarin ev ekonomisine katki saglamasinin çok kiymetli oldugunu vurgulayan Baskan Zolan, “Festivalimize katilim saglamak ve dikkat çekmek adina birçok etkinlikler de gerçeklestiriyoruz. Sanatçilarimizi davet ediyor, workshoplar yapiyor, birçok etkinlikler düzenliyoruz” diye konustu.

Sömestr tatilinin basladigi dönemde festivalin yapilacagini anlatan Baskan Zolan, “Insallah emeginizin karsiligini alirsiniz. Duamiz, temennimiz bu. Hepinize basarilar ve hayirli isler diliyorum” ifadelerini kullandi.

Ele emegi göz nuru ürünler 250 stantta sergilenecek

Türk el sanatlarindan ev tekstili ve hazir giyime çok farkli el emegi göz nuru ürünlerin sergilenecegi festivalde, ahsap isçiligi, bijuteri, bakircilik, taki tasarim, dikis, örücülük, geleneksel giysili bebek yapimciligi, biçakçilik, cam isçiligi, çömlekçilik, dericilik, dokumacilik, gümüsçülük, geri dönüsümden yapilmis süs esyalari, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakimi, seramik isçiligi, çini, Türk süsleme sanatlari (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kirma, nakis, igne oyasi gibi geleneksel Türk el sanatlarindan örnekler yer alacak. Ayrica yöresel ev yapimi kuru gida, pasta, salça reçel, tursu gibi gidalar da festivalde bulunacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile