Denizli'de Üreten Kadinlar Festivali Basliyor

Denizli'de Üreten Kadinlar Festivali Basliyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Türk el sanatlariyla ugrasan kadinlarin desteklenmesi, aile bütçelerine katki saglanmasi ve unutulmaya yüz tutmus degerlerin yasatilmasi amaciyla Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali kapilarini açiyor. Türk sinemasinin usta oyuncusu Hülya Koçyigit’in konuk olacagi ve Denizlili kadinlarla bulusacagi festival 4 gün boyunca birbirinden özel etkinliklere ev sahipligi yapacak.



Kadinlara her platformda pozitif farklilik yapan Denizli Büyüksehir Belediyesi, örnek bir etkinlige daha imza atiyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi bu çerçevede Türk el sanatlariyla ugrasan kadin girisimci ve kadin sanatkârlarin desteklenmesi, gelismelerine yardimci olunmasi, unutulmaya yüz tutmus sanat ve zanaatlarin yasatilmasi ve aile bütçelerine katki saglamalari amaciyla 7-10 Eylül Tarihleri arasinda Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali düzenliyor. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festivalin açilisi 7 Eylül Persembe günü saat 13.00’de gerçeklestirilirken, festivalin açilis konugu Türk sinemasinin usta oyuncusu Hülya Koçyigit olacak. Ayni gün saat 14.00’de Denizlililerle bulusacak usta oyuncu deneyimlerini ve kadinlarin is hayatinda nasil basarili olabilecegine dair düsüncelerini paylasacak.

Festivalde kadinlar 250 stant ile ürünlerini sergileyecek

Kaybolmaya yüz tutmus el sanatlarinin ve el becerilerimizin korunarak sonraki nesillere aktarilmasinin da hedeflendigi festivalde kadin üretici ve girisimcilerin ürünlerini sergileyecegi 250 stant yer alacak. Türk el sanatlarindan ev tekstili ve hazir giyime çok farkli el emegi göz nuru ürünlerin sergilenecegi festivalde, ahsap isçiligi, bijuteri, bakircilik, taki tasarim, dikis, örücülük, geleneksel giysili bebek yapimciligi, biçakçilik, cam isçiligi, çömlekçilik, dericilik, dokumacilik, gümüsçülük, geri dönüsümden yapilmis süs esyalari, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakimi, seramik isçiligi, çini, Türk süsleme sanatlari (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kirma, nakis, igne oyasi gibi geleneksel Türk el sanatlarindan örnekler yer alacak. Ayrica yöresel ev yapimi kuru gida, pasta, salça reçel, tursu gibi gidalar da festivalde bulunacak.

Birbirinden özel atölye çalismalari gerçeklestirilecek

4 gün boyunca sürecek Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nde konserler, söylesiler, Workshop (Çalisma Atölyesi) egitimleri de yer alacak. Festivalde oyuncu-anne olarak taninan yazar Sermin Yasar’da Denizlililerle bir araya gelecek. 9 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’de Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleside sevilen oyuncu Yasar, deneyimlerini paylasacak. Festival çerçevede öte yandan alanin uzman isimlerin verecegi pastada mesaj yazma tekniginden beton ürün yapimina, çarpana dokumadan tas baskiya, dogru nefes alma tekniklerinden evde saglikli cilt bakimina uzanan pek çok konuda ücretsiz Workshop (Çalisma Atölyesi) egitimleri gerçeklestirilecek. Ücretsiz saglik taramalarinin yani sira kukla gösterileri de festivalde yer alacak.

Baskan Zolan’dan davet

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, çok önemli bir organizasyonu daha gerçeklestiriyor olmaktan dolayi büyük bir mutluluk duyduklarini kaydederek, göreve geldikleri ilk günden itibaren kadinlarla birlikte pek çok çalisma ve projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

7 Eylül Persembe günü baslayacak festival hayirli ugurlu olmasini dileyen Baskan Osman Zolan, “Tüm hemsehrilerimi, özellikle hanim kardeslerimi bu özel festivalimize bekliyorum. Birbirinden degerli isimleri de agirlayacagimiz festivalimizin basarili olacagindan hiçbir süphem yok. Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman hanim kardeslerimizin, üreten kadinlarin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile