Denizli'de Üst Yapı Çalışmaları Başlıyor

Denizli'de Üst Yapı Çalışmaları Başlıyor

Denizli Belediyesi, Alt Yapı Projesi'nin ardından 1,7 milyon metrekare alanda yol ve kaldırım çalışmasını içeren üst yapı çalışmasına başlıyor.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör, Kasım ayı meclis toplantısının ardından meclis üyelerini üst yapı projesi hakkında bilgilendirdi. Üst yapının 10 paket şeklinde yapılacağını bunlardan 2, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9 numaralı paketlerin ihalesinin de gerçekleştiğini ifade eden Güngör, "Üst yapı çalışmalarına başladık. Alt yapı çalışmalarının olduğu bölge 4. bölgeydi. Üst yapı ihalesini 10 bölgeye ayırdık. Denizli'deki firmalar da katılabilsinler diye özellikle fazla paket olarak ihale düzenledik. Bunlardan 8'i ihale edildi. 1. bölgeye bir itiraz geldi. Bu nedenle sonuçlanmasını bekliyoruz. 2, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. paket olmak üzere 7 paketin ihalesi sonuçlandı. Toplam bedeli 54 milyon liraya mal olacak. 3. paketin ihalesini ise alt yapı ilerlesin ardından yapılsın diye düşündük. 10. paket özel bir proje olduğu için ihale çalışmasını sürdürüyoruz. Bunların tamamı 1 milyon 700 bin metrekare gibi bir alandan yol ve kaldırım çalışmasını içeriyor" dedi. İİnşaatların başlangıcı öncesinde ihale paketlerindeki tüm yolların hali hazır haritasının alındığını kaydeden Mahmud Güngör, "Daha sonra sokakların mevcut hali tek tek fotoğraflandı. Malzemelerle ilgili numuneler incelendi. Ana yollarla ilgili projeler hazırlandı. Kontrol mekanizması biziz. 30 kişilik ekip işin başında olacak. Her çalışmanın başına 2 kişi kontrol mühendisi ve teknisyen olarak atanacak ve her sokağın bir kimliği olacak. O sokakla ilgili ne varsa kimliğinden çıkartacağız" dedi. Çalışmaların 180 günde tamamlanacağını belirten Güngör, "Çalışmalar 2011 Mayıs ayı sonu gibi bitecek. Denizli alt yapının ardından üst yapı konusunda da Türkiye'nin parmakla gösterilen illerinden biri olacak" dedi.
Denizli Belediyesi Meclis Başkanı Osman Zolan da, ihalelerde Denizli'nin menfaati doğrultusunda hareket edildiğini belirterek, "Denizli'nin menfaati neyse o uygulandı. En düşük teklifi sunan firmaya ihale verildi. Eğer ihale bütün olarak yapılmış olsaydı, Türkiye genelinde 4-5 firma ancak katılabilirdi. Katılımcı anlamında daha fazla olması için 10 bölgeye ayırdık" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile