Denizli'deki Yurtlarda Deprem Tatbikati Gerçeklestirildi

Denizli'deki Yurtlarda Deprem Tatbikati Gerçeklestirildi

Türkiye genelinde oldugu gibi Denizli’de de Gençlik Spor Bakanligi ve Içisleri Bakanligi AFAD’in koordinesinde, yurtlardaki binlerce ögrenci ‘Deprem Ani, Çök Kapan Tutun ve Tahliye’ tatbikati yapti.



Gençlik Spor Bakanligi ve Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) koordinesinde ‘Deprem Ani, Çök Kapan Tutun ve Tahliye’ tatbikati Denizli’de de gerçeklestirildi.

81 ildeki Gençlik Spor Bakanligi’na bagli yurtlarda yaklasik 850 bin ögrenci, saatler 21.00’i gösterdiginde tatbikati gerçeklestirdi. Pamukkale ilçesinde de binlerce ögrenci deprem tatbikatindan sonra basarili bir sekilde yurtlardan güvenli alanlara tahliye edildi. Tatbikata Denizli AFAD Il Müdürü Ali Etiz ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman katildi.



Afetin bir gerçek oldugunu hatirlatan AFAD Il Müdürü Ali Etiz, “Afet ülkemizin bir gerçegidir. 12 Kasim’da da ülke genelinde tatbikat yapacagiz. Tatbikatta sadece tahliye degil, çök kapan tutun da yapacagiz. Bugün de Gençlik Spor Bakanligi ve Içisleri Bakanligi AFAD’in koordinesinde hem tahliye hem de çök kapan tutun yaptirdik. Buradaki amacimiz afet öncesi uygulamali egitim yapmak” dedi.



“Herkesin afetlere karsi tedbirli olmasi gerekiyor”

Tedbirin birakilmamasi gerektigini söyleyen Gençlik ve Spor Il Müdür Ömer Ilman, “Bu önemli tatbikatta emegi geçen herkese tesekkür ederim. 81 ilimizde bulunan yurtlarimizdaki 850 bin ögrencimiz ile es zamanli olarak bu tatbikati gerçeklestirdik. Herkesin afetlere karsi tedbirli olmasi gerekiyor. Afet ülkemiz için çok büyük tehlike olusturuyor. Ben tüm herkese afetsiz ve saglikli günler diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile