Denizli'den 14 Firma ISO-500 Listesinde Yerini Aldi

Denizli'den 14 Firma ISO-500 Listesinde Yerini Aldi

Istanbul Sanayi Odasi’nin (ISO) 1968 yilindan bu yana araliksiz gerçeklestirdigi ve sektör için en degerli verileri olusturan "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu" arastirmasinin 2023 yili sonuçlari açiklandi. Listede, Istanbul disindan 349 firma yer aldi. Geçen yil Denizli’den 12 firmanin yer aldigi ISO 500 listesinde bu yil 14 firma bulunuyor.

Ekonomi kamuoyunun merakla bekledigi ve bu yil 56’nci kez gerçeklestirilen arastirmanin sonucunda açiklanan ISO-500 listesinde bu yil 14 Denizlili firma yerini aldi.

Ilk 500 sirkette, geçtigimiz yil 34’üncü olan Er-Bakir, Denizli siralamasinda yine listenin basinda bulunurken, bu yil listenin 36’nci sirasinda yer aldi. Er-Bakir’i 78’inci Siradaki Abalioglu Lezita Gida ile 110’uncu sirada yer alan Kardemir Çelik izledi. Geçtigimiz yil Denizli siralamasinda 3’ünçü Sirada bulunan Kocaer Çelik ise, listede 118’inci sirada yer aldi.

Listede yer alan Denizli firmalarindan 6’si geçen seneye göre daha üst siralara yükselis gösterirken, geçen sene birinci 500 siralamasinda bulunmayan 2 firma, bu sene ilk 500’e dahil oldu. Ilk 500’deki Denizlili firmalara bakildiginda, 6 firma kablo ve bakir tel, 4 firma gida, 2 firma demir-çelik, 1 firma tekstil ve 1 firma enerji sektöründen yerlerini aldi.

Ayrica, 2023 yilinda ilk 500 listesinde yer alan firmalarin net üretimden satis hasilati toplami 127 milyar TL oldu. Özellikle gida sektöründeki firmalar geçen seneye göre listede ciddi yükselis kaydetti.

“Sanayimiz her sartta üretmeye devam ediyor”

Denizli Sanayi Odasi (DSO) Baskani Selim Kasapoglu, arastirmanin sonuçlarini degerlendirdi.

Kasapoglu, “ISO 500 Arastirmasi’nin 2023 sonuçlari açiklandi. Geçen yil 12 firmamizin bulundugu listede bu yil 14 firmamiz ile yer aldik. Denizli firmalari, Türkiye ekonomisine önemli katkilar sagliyor. Firmalarimizin ISO 500’de yer almalari sehrimiz ve ülkemiz ekonomisi için büyük bir gurur kaynagidir. Bu basari, Denizli’nin sanayideki öncü konumunu teyit etmektedir. Listede yer alan firmalarimizin sektör çesitliligi de dikkat çekicidir. Gidadan tekstile, demir-çelikten bakir tele 5 farkli sektörden firmalarimiz listede yer aliyor. Sanayicimiz her sartta üretmeye, mücadele etmeye devam ediyor. Denizlili firmalarimiz Artan finansman giderleri, daralan piyasa ve sikilasan para politikalarina ek olarak yüksek enflasyonun getirdigi negatif etkenlere ragmen sürdürülebilir, istikrarli ve kaliteli bir büyümeyi hedefleyerek, listede yer aldilar. Bu yil da basarisini sürdüren firmalarimiz ile ilk kez listeye dahil olan firmalarimizi; sanayicimize ve üretim gücümüze olan inancimizla tebrik ediyor, üstün bir gayret sonucu elde ettikleri basarilarinin devamini diliyoruz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile