Denizli'den 2023'Te 1,4 Milyar Dolar Tekstil-Konfeksiyon Ihracati Yapildi

Denizli'den 2023'Te 1,4 Milyar Dolar Tekstil-Konfeksiyon Ihracati Yapildi

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) Baskan Yardimcisi Ibrahim Uzunoglu, Denizli’den 2023’te 1,4 milyar dolar tekstil-konfeksiyon ihracati yapildigini belirterek, "Ülkemiz sektör ihracatinin yüzde 50’den fazlasi, ilimizin ise yüzde 60’tan fazlasi Avrupa Birligi ülkelerine gerçeklesiyor" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Hazir Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi tarafindan Rekabetçi Sektörler Programi kapsaminda yürütülen Metamorphosis Projesi kapsaminda bilgilendirme toplantisi Denizli Ihracatçilar Birligi’nde gerçeklestirildi.

Hazir giyim ve tekstil isletmeleri ile araci kurumlarin rekabet gücünü artirmayi, Türkiye hazir giyim ve tekstil sektörlerinin küresel deger zincirlerine entegrasyonunu saglamayi amaçlayan projenin Denizli’de yapilan bilgilendirme toplantisinin açilis konusmalarini DENIB Baskani Yardimcisi Ibrahim Uzunoglu ile Birlik Baskan Yardimcisi Mustafa Pasahan yapti.

100’ün üzerinde katilimciyla gerçeklesen toplantinin açilis konusmasini yapan DENIB Baskan Yardimcisi Ibrahim Uzunoglu, sunlari söyledi:

"Denizli’den 2023 yilinda toplamda 1,4 milyar dolar degerinde tekstil-konfeksiyon ihracati yapildi. 2024 yilinin ilk 4 ayinda ise 447 milyon dolara ulasti. Denizli için tekstil-konfeksiyon sektörü yüzde 33 oraninda ihracat payiyla fazlasiyla önem tasiyor. Ilimizin lokomotif sektörü olmasi nedeniyle, sehrin kalkinmasi, istihdami ve sürdürülebilir ihracatinin saglanmasi adina sektöre yapilan teknolojik ve inovatif yatirimlarla bu yönde gelistirilen projeler çok degerli.

Ülkemiz sektör ihracatinin yüzde 50’den fazlasi, ilimizin ise yüzde 60’tan fazlasi Avrupa Birligi ülkelerine gerçeklesiyor. Ihracatimizin sürdürülebilir olmasi için uyum sürecimizi hizlandirmamiz gerektigini biliyoruz. Tabii bu süreçte KOBI firmalarimizin hem yol haritalarinin olusmasi, egitim, danismanlik gibi ihtiyaçlarinin giderilmesi hem de bu dönüsümün finansmani için destege daha fazla ihtiyaci bulunuyor.

Bugün burada toplanmamizi saglayan bu projenin KOBI’leri kapsamasi da ayrica önem tasiyor. Yesil ve dijital dönüsümün etkin bir sekilde gerçeklesmesi biz sektör temsilcilerinin görevi. Hazir giyim ve tekstil sektörleri için dijital dönüsüm yol haritasinin gelistirilmesi, sektörün dijital yetkinliginin artirilmasi adina baslatilan projenin hayirli olmasini diliyor, çok sayida Denizlili firmamizin yararlanmasini temenni ediyorum."

YEKON Baskani Eray Sertaç Ersayin’in modere ettigi ve 2 oturumdan olusan programin Küresel Rekabet için Stratejik Dijital Dönüsüm ve Moda Odaginda Metamorphosis Projesi baslikli ilk oturumunda ITKIB Genel Sekreter Yardimcisi Özlem Günes, IMA Egitimler Koordinatörü Gülin Girismen, EKOTEKS Genel Müdürü Nida Arslanbay ve Dijital Dönüsüm Merkezi Yöneticisi Davut Sadoglu konusmaci olarak yer aldi.

Sektörde Dijital Dönüsüm baslikli ikinci oturumda Asli Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Asli Kasapoglu, Realteks Kurumsal Kaynak Planlama Direktörü Halil Akdere ve Trendyol Satis ve Is Gelistirme Direktörü Özkan Çoyakgil paylasimlarini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile