Denizli'den Dünyaca Ünlü Ev Tekstili Fuari Heimtextil'e Güçlü Katilim

Denizli'den Dünyaca Ünlü Ev Tekstili Fuari Heimtextil'e Güçlü Katilim

Ev tekstili sektöründe dünyanin en önemli fuarlari arasinda gösterilen Heimtextil Fuari, 10-13 Ocak 2023 tarihlerinde Almanya’nin Frankfurt kentinde düzenleniyor. Denizli firmalarinin 79 stand ile katilimci olarak yer aldigi ve Denizli Ihracatçilar Birligi’nin Turkish Towels markasiyla 7. kez katilim sagladigi fuarda, Türk havlusuna ilgi oldukça yogun olarak seyrediyor. Öte yandan 100’ün üzerinde Denizlili firma fuarda ziyaretçi olarak yer aliyor.



Türkiye 313 stand ile en yüksek sayiyla katilim saglayan üçüncü ülke konumunda. Ancak, metrekare bazinda degerlendirildiginde ilk sirada ülkemiz bulunuyor. 2023 yilinin trendlerin belirlendigi; dünyanin çesitli yerlerinden profesyonel alicilarin, tasarimcilarin, stilistlerin, ögrencilerin ve basin mensuplarinin da yer aldigi fuarda havlu, bornoz, nevresim, perde, dösemelik kumas, duvar kagidi, yatak örtüsü gibi ev tekstili ürünlerinin yani sira teknoloji ürünleri ve makineler de sergileniyor.

Fuarla ilgili degerlendirmelerde bulunan DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, Denizli binlerce yildir ticaretin önemli noktasi olan ve ilk ihracatini da tekstil sektöründen yapan bir kent oldugunu belirterek sunlari söyledi:

“Tarihten aldigi güç sayesinde gelecege de emin adimlarla yürüyen Denizli, Heimtextil Fuari’nda 2023 yilinda da güçlü bir katilimla temsil ediliyor. Denizli tekstil ihracatinda uzun yillara dayanan bir tecrübeye sahip. Denizli tekstil sektöründe ilk ihracatini antik çaglarda gerçeklestirdi. Tarihinden aldigi güçle gelecege emin adimlarla ilerleyen Denizli, Heimtextil 2023’te 78 katilimci ile güçlü bir sekilde temsil ediliyor. Bu deger, sehrimiz için Heimtextil tarihinde yeni ve önemli bir rekor. Bu da demek oluyor ki Türkiye’den fuara katilim saglayan her 4 katilimcidan 1’i Denizli’den. Dünya ev tekstili sektörünün öncüsü olan ilimiz, sektörel tecrübesi ile en son trendleri harmanlayarak tüm dünyanin begenisine sunuyor. Denizli bu sayede ev tekstiline yenilik, sürdürülebilirlik, çevreci düsünce ve teknoloji gibi yeni bir bakis açisi getiriyor. Geçtigimiz yillarda oldugu gibi Denizlili katilimcilarin fuarda yenilikçi ve sürdürülebilir ürünleriyle bir kez daha ilgi odagi oldugunu söyleyebiliriz. 185 ülkeye yaklasik 3.100 ürün grubunda yilda 5 milyar ABD Dolarina yaklasan toplam ihracat yapan Denizli’de en önemli sektör ev tekstili konumunda. Türkiye’nin 3 milyar dolari asan ev tekstili ihracatinin yüzde 50’si Denizli’den gerçeklestiriliyor. Denizli’nin ev tekstili sektöründeki basarisi asla tesadüf degil. Türkiye’nin havlu ihracatinin yüzde 75’i, bornoz ihracatinin yüzde 65’i ve nevresim ihracatinin %55’i ilimizden yapiliyor. Bu degerli veriler, Denizli’nin sektörde bir güce ve öneme sahip oldugunu açikça gösteriyor. Bugün, Denizli menseili ürünleri dünyanin önde gelen ugrak köselerinde ve en kalabalik caddelerinde görebiliyoruz”

“Denizli Ihracatçilar Birligi olarak ‘Turkish Towels’ adi altinda farkli markalasma stratejileri ve kümelenme projeleri yürütüyoruz” diyen Baskan Memisoglu, “Son 7 yilda farkli kitalarda 25’ten fazla ülkede 70’e yakin programa imza attik. Denizli ev tekstili sektörünün dünyanin alti kitasinda, farkli kültürlerden milyonlarca ev ve isyerinde insanlarin hayatina deger kattigi asikâr. En önemli fuarlara ve prestijli organizasyonlara ‘Turkish Towels’ markamizla katiliyoruz. Antarktika hariç dünyanin her yerinde olmaktan gurur duyuyoruz. Heimtextil Fuari’na yedinci kez katiliyoruz ve Hall 12.0-A10’da yer alan standimizda misafirlerimizi agirliyoruz. Standimizda DENIB DESIGN 2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasinda dereceye giren tasarimlari tanitiyor, ev tekstili sektörü ile ilgili ziyaretçilerimizi bilgilendiriyoruz. Öte yandan fuar ziyaretçilerini Türk kahvesi molasi için de standimiza davet ediyoruz. Sözlerime son vermeden önce, Heimtextil 2023 Fuari’nin tüm katilimcilarina basarilar diliyorum. Üye firmalarimizin yine göz önünde olacagini ve fuara damga vuracagini biliyoruz. 70 binin üzerinde ziyaretçinin beklendigi Heimtextil fuari, Cuma günü sona erecek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile