Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Canural Açıklaması

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, 2011 yılında 8 organ bağışı ile Türkiye'deki devlet hastaneleri içinde birinci sırada yer aldıklarını ve bakanlık tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildiklerini bildirdi.

Başhekim Canural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli Devlet Hastanesi'nde 2010 yılında başlatılan ''Bir Organ Bir Hayat'' projesinin her sene meyvelerini vermeye devam ettiğini belirtti.

Denizli Devlet Hastanesi'nin 2010 yılında yapılan 7 organ bağışı tüm devlet hastaneleri içinde birinci olduğunu hatırlatan Canural, ''Denizli Devlet Hastanesi'nin organ bağışındaki başarısı 2011 yılında da hızla devam etti. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan beyin ölümü ve organ bağışı ile ilgili istatistiki verilere göre 2011 yılında Denizli Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen 22 beyin ölümü tespitine karşılık 8 organ bağışıyla Denizli Devlet Hastanesi birinci sırada yer aldı. Türkiye'de yer alan tüm üniversite, eğitim ve araştırma hastaneleri ile özel hastanelerin de yer aldığı genel sıralamada ise 2010 yılında 5. sıradayken 2011 yılında 4. sıraya yükseldik'' diye konuştu.

Organ bağışı konusunda elde ettikleri başarıların Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildiğini belirten Canural, herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile