Denizli'nin Halk Oyunlari Sampiyonlari Coskuyla Karsiladi

Denizli'nin Halk Oyunlari Sampiyonlari Coskuyla Karsiladi

Sivas’ta düzenlenen Okullararasi Gençler Düzenlemeli Dal Türkiye Sampiyonasi’nda büyük bir basariya imza atan 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi ögrencileri, Denizli’de büyük bir coskuyla karsilandi.



15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi, Sivas’ta düzenlenen Okullararasi Gençler Düzenlemeli Dal Türkiye Sampiyonasi’nda 93.42 puanla Türkiye Sampiyonu olarak tarihe geçti. Üstelik bu basari, okulun üst üste 3. kez Türkiye Sampiyonu olmasiyla dikkat çekti. Sampiyonluklarini Delikliçinar Meydani’nda kutlayan ögrenciler, renkli görüntüler olusturdu.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, okulun sergiledigi oyunun milli mücadeleyi birlik ve beraberligi simgeledigini belirterek, günümüzde birlik ve beraberlige olan ihtiyacin büyük oldugunu vurguladi. Kisisel çikarlarin bir kenara birakilarak ülke için birlik ve beraberlik içinde adim atilmasi gerektigini ifade eden Çavusoglu, ögrencilere ve okul yönetimine tesekkür ederek, "Koreografisi, içeriyi ve topluma verdigi mesajla çok güzel bir gösteri hazirlamissiniz. Sadece kendimiz için degil bizden sonra gelecekler içinde bir seyler yapmayi ve kendimiz için degil bizden baskalari için de yasamayi ögrenmeliyiz. Hak ettiginiz bir sampiyonlugu aldiginiz için hepinizi kutluyorum" dedi.



Okul Müdürü Muslu Canli da basarinin gurur verici oldugunu belirterek, önlerindeki süreçte yeni basarilar elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Ögrencilerin gösterdigi performansin takdire deger oldugunu söyleyen Canli, "2024 yilinda da Türkiye sampiyonu olmayi basardik. Zaten 4 yildir Türkiye sampiyonlugunu ekibimiz elde ediyor. Bu süreç kolay olmadi. 8 yildir verilen bir emek var. Güzel bir ekip olusturduk. Bu basarinin sadece okul için degil, tüm Denizli için önemli bir motivasyon kaynagi olmasi bizleri mutlu etti. Bu yilin ilk bölümünde 4’üncü Türkiye sampiyonlugumuzu. Kulüpler düzeyince iddiamiz devam ediyor. Insallah oradan da bir Türkiye sampiyonlugu daha gelecek" diye konustu.



15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi ögrencileri ise, aldiklari sampiyonluk kupasiyla gurur duyduklarini ve Denizli halkina bu mutlulugu yasatmaktan büyük memnuniyet duyduklarini ifade ettiler. Basarilarinin sirrinin birlik ve beraberlik oldugunu belirten ögrenciler, bundan sonraki yarismalarda da ayni ruhla mücadele edeceklerini kaydettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile