Denizli OSB'de Ar-Ge Merkezlerinde Muhasebe, Finans, Vergi, Sosyal Güvenlik Uygulamalari Konusuldu

Denizli OSB'de Ar-Ge Merkezlerinde Muhasebe, Finans, Vergi, Sosyal Güvenlik Uygulamalari Konusuldu

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü, “Sehir ve Ülke Kalkinmasinda Teknoloji Gelistirme Bölgeleri ve Ar-Ge Tasarim Merkezleri: Muhasebe, Finans, Vergi, Sosyal Güvenlik Uygulamalari” konulu seminere ev sahipligi yapti.



Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü, sanayicilere ve girisimcilere önemli katkilar sunacak bir seminere daha ev sahipligi yapti. “Sehir ve Ülke Kalkinmasinda Teknoloji Gelistirme Bölgeleri ve Ar-Ge Tasarim Merkezleri: Muhasebe, Finans, Vergi, Sosyal Güvenlik Uygulamalari” konulu seminer Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Denizli Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Sefa Gökalp, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Tas, sanayiciler ve girisimcilerin katildigi etkinlikte Kütahya Dumlupinar Teknoloji Gelistirme Bölgesi (DTGB) Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve SMMM Selçuk Gülten konusmaci olarak yer aldi.

“Firmalarin yararlanabilecegi sinirsiz alan var”

Düzenlenen etkinlik hakkinda bilgiler veren Serbest Muhasebeci Mali Müsavir Selçuk Gülten; “Firmalar teknokentte nasil yer alabilirler, proje nasil verebilirler, hangi vergi avantajlarindan yararlanabilirler, özellikle sanayi sirketleri neler yapabilirler, Organize Sanayi Bölgesi içerisine bir Teknokent kurulabilir mi, kurulursa bunun faydalari nelerdir gibi konularda bilgilendirecegiz. Firmalarin yararlanabilecegi sinirsiz alan var. Bu alana yogun bir ilgi var. Katilimcilarimiza ilgilerinden dolayi tesekkür ederiz” dedi.



“Devletimiz önemli destekler sunuyor”

Teknoloji gelistirme bölgelerinde ve Ar-Ge gelistirme merkezlerinde yapilan uygulamalarin mali, sosyal güvenlik, muhasebe ve vergi taraflariyla ilgili uygulamali bilgiler verecegiz. Toplantiya katilan gerek is dünyasindan gerek Ar-Ge tasarim merkezinden yöneticiler, teknoloji sirketlerinin yöneticileri, Teknopark girisimcileri merak ettikleri sorulari bizlere yöneltip yanit bulacaklar. Buralar özel alanlar. Muafiyet istisnalarinin 31 Aralik 2028’e kadar hayli uygulandigi alanlar. Devletimiz bu konuyla alakali özel destekler sagliyor. Teknoloji Gelistirme Bölgelerinde üretilen ürünlerin, prototiplerin, yazilimlarin ekonomimize ve büyümemize katki saglamasi için elinden geleni yapiyor. Bizim de bu desteklerden yararlanmamiz, bunlari da üretime kanalize etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Seminerin sonunda bilgi ve deneyimlerini katilimcilarla paylasmalarindan dolayi Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Tas ve Denizli Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Sefa Gökalp; Kütahya Dumlupinar Teknoloji Gelistirme Bölgesi (DTGB) Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve SMMM Selçuk Gülten’e tesekkür plaketi takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile