Denizli Protokolü Fetih 1453 Filminde Buluştu

Denizli Protokolü Fetih 1453 Filminde Buluştu

Denizli protokolü Fetih 1453 filmini izledi.

Türk sinemasının en yüksek bütçeli filmi olarak gösterilen Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatan Fetih 1453 filmi Denizli protokolüne özel gösterim ve tarihi Osmanlı Defilesi ile Teras Park Outlet'te gerçekleşti.

Fetih 1453 film galasına, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ve Adalet Komisyon Başkanı Bekir Erin, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizlispor teknik heyeti ve futbolcular katıldı.

Film gösteriminden önce Denizli İhracatçılar Birliği, Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi ve Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen Osmanli defilesi ziyaretçilerin beğenisini topladı. Defilede kumaş olarak Buldan ipeği, Buldan bürümcüğü, kadife, saten, tafta, ipek, dastar kullanılmış olup süslemelerde suzeni, kabartma tekniği ile kordone, lase nakışları, sanayi makinesi nakışları, pul ve boncuk işleme ağırlıklı olarak kullanıldığı öğrenildi. Defile sonrası protokol üyeleri Fetih 1453 filmini izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile